• ekşi sözlüğün değiştirilemez maddeleri yoksa ya da adının değişemeyeceği bu maddeler içinde değilse sözlük için teklif edeceğim yeni isim. neslimiz ironiden ne kadar nasibini alabildi bilemiyorum da sözlüğün ironikliği kutsal bilgi kaynağının bizi çarpmasıyla sonuçlanacak nerdeyse. artık her entry'de yazanın yazdığını mı yazdığının tam tersini mi anlatmak istediğini anlamaya çalışıyorum. bunun kavgaya dönen başlıkları "e ne var bunda şimdi" diye okumak şeklinde etkileri olduğu gibi çok sakin başlıkları "oha ne diyor lan bu" diye galeyana gelerek okumak şeklinde etkileri de olabiliyor.

    ha ironi yapmak ve ironiyi anlamak da iyice bir snobluk belirtisi olmuş çıkmış. ironiye aşina olmayan nesil derken herkes aslında kendi nesli dışındakileri kastediyor. sonuçta insan yazdığını kendine yazınca, başkası anlasın bir düşünce aktarayım diye kaygısı olmayınca ironi de normal oluyor, normallik de ironi oluyor filan falan.

    bi yerde işte tadı kaçıyor. sözlüğün tümünün ironi olup çıkmasını bile tercih edecek hale geldim. zira her okuduğumuzun tersini düşünürüz olur biter. ama o da olmuyor.

    ironi sözlük diyelim de kurtulalım biz de barı.

    not : bu entry'de itinayla ironi kullanılmıştır ama kullanılan 7 yeri bulmayın.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap