10982 entry daha
  • 28 şubat'ta biden ile putin yüzyüze görüşecekti ve bundan bir gün önce 27 şubat tarihinde de iki ülkenin dışişleri bakanları görüşecekti. görüşmeler için her şey hazırdı ama görüşmelere 4 gün kala putin yangından mal kaçırır gibi ukrayna'nın işgal emrini verdi çünkü 2-3 günde çabucak kiev'i alıp biden'le olan görüşmesinde elini güçlü tutup masada istediğini almayı planlıyordu. putin barış isteseydi en azından 4-5 gün bekleyip biden'le olan görüşmelerin sonuçlanmasını beklerdi ama o kadar bile bekleyemedi.

    sonra olanlar malum. kiev düşmedi, şehre saldıran ruslar tarihi bir mağlubiyet aldı, biden'le olan görüşme iptal edildi, sonra ruslar hedef küçültüp donbass'ı alıp zafer ilan etmeye odaklandı ama 7 ayda onu da beceremediler. şimdi de "biz barış istiyorduk ukraynalılar neden savaştılar" diye ağlıyorlar. adamın toprağını yangından mal kaçırır gibi işgal et, ülkesinde taş üstünde taş bırakma, şehirlerini hastanelerini bombala, sonra da neden bize karşı savaşıyorlar diye ağla.

    neymiş rusya barış masasına oturmayı istemiş ukrayna kabul etmemiş. rusya'nın barış görüşmesine oturma şartları: ukrayna kayıtsız şartsız teslim olacak, ukrayna ordusu neredeyse tamamen silah bırakacak, sonsuza kadar nato'ya girmeme sözü verecek, avrupa'dan silah almayacak, ukrayna topraklarının 4'te birini rusya'ya vermeyi kabul edecek, rusya'nın gaspettiği kırım'ı vermeyi kabul edecek, donbass'ta kendi toprağında kurulan bölücü devletçikleri tanıyacak....ölme eşeğim ölme. ruslar ukrayna'nın rus mandasına girmesini istediler, ukraynalılar kabul etmeyince de "biz barış masasına oturmak istedik ama ukraynalılar kabul etmedi" diye propaganda yapıyorlar.
11719 entry daha
hesabın var mı? giriş yap