50 entry daha
  • faşizmin eşcinsellerle bir alıp veremediği var. tarih boyunca birçok dikta rejimi eşcinselleri de hedef gösterdiği bir çok diğer azınlık guruplarıyla aynı kefeye koymuş.

    nazi almanyası'nda 100.000 kişi eşcinsel olarak fişlenmiş bunlardan 50.000 kadarı resmi olarak cezalandırılmış ve sayılarının 10.000'lere vardığı düşünülen eşcinsel toplama kamplarında öldürülmüş. berlin'deki tiergarten parkı'na, naziler tarafından öldürülen eşcinsellerin anısına dikilen heykelin yakın zamanda dazlakların saldırısına uğradığına ilişkin haber, zihniyetin hala var olduğunun da kanıtı. 1970'lerde yunanistan'da albaylar cuntası, sadece eşcinsel argosu üzerine bir sözlük kaleme aldığı için yazar elias petropoulos'u hapse atmıştı. peron arjantini'nde polis sokaklarda eşcinsel avına çıkıyordu.

    sonuç olarak faşizmin vatanı yok. her toplumun kendine has bir faşizmi var. ama değişmeyen tek şey, faşizmin azınlıklara ve çok sesliliğe karşı oluşan düşmanlıktan beslenmesidir ve adı azınlık olduktan sonra cinsel kimlik bile faşizmin hedefi haline gelebilmektedir.
    http://www.porttakal.com/…aklar-saldirdi-85937.html
    http://en.wikipedia.org/…_germany_and_the_holocaust
    http://en.wikipedia.org/…-sex_marriage_in_argentina
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap