720 entry daha
  • yorum yazmak için fener maçının bitmesini istedim...

    jj dediği gibi lehlerine olacak şekilde masada iki maç bitirildi...

    fener yine zorlandığı maçlarda penaltı kozunu bugün iki kez başvurdu...

    çıkmayan kırmızılar...

    ofsayttan iptal edilen rashica golü...

    bunların hepsini kenara koyarak bir hususa dokunmak istiyorum. ben ilk kez bir hakemin hücum presine izin vermeyen bir anlayış gördüm konya maçında. icardi en son isyan etti kaleci yan pasla başladığı her baskı pozisyonun 3-4 kez hakem kesti. kaleci vuruşunu yeniden başlattı. ve 15-ci dakikadan sonra galatasaray o presten vazgeçti. bu pres aslında önde presin gelen ilk adımı. bu adımı kırdıktan sonra galatasaray bir yöntemini hakem bakın rakip değil hakem elinden aldı.

    devamında galatasarayın sarı kartları muslera dışında 3-de sarı değil. icardinin sarısının 3-4 dakika sonra, daha sertini muhammet demir kaan ayhan-a yaptı ve faul bile çalınmadı. berkan-ın aldığı sarı kartta faul bile yok. aynı şekilde boeyin sarı kartında allahtan faul varda sarı niye var ben çözemedim.

    muslera kırmızı olması gerekirdi.

    konyaya çıkmayan sarılar. konya galatasaray her atağa kalktığında ortalama her 3 pozisyondan bir net sarı kartlık müdahelelerle indirildi galatasaraylı oyuncular. galatasaray-a olmayan pozisyonlardan sarı çıkaran hakemin aynı kararları konyaya uygulamadı. sertliğin dozunu artırmasına izin verdi.

    ve çok kötü oynayan galatasarayın kalesine isabet eden 3 pozisyon var. bu 3 pozisyonun 2si 1-0 öndeyken kontra yedi takım. ikisi defans oyuncularından sekerek yön değiştirerek gol oldu. konyanın gol attığı için 7.8 olan soner dışında 7.6-la en iyisi sehic ve galatasaray çok kötü oynadı diyorsunuz. galatasaray kendi standartı altında ama yenecek kadar oynuyordu. okan hoca içine etti.

    gelelim hatalara...

    bu maçın kaybedilmesi okan hocaya yazar. kendisini severim ve saygı duyarım, en az 3-4 sene hoca olarak kalmasınıda isterim. amma fanteziye çok kaçmamak gerek. bu maçta okan hocanın gözlemlediğim en büyük hataları.

    - barış defansa koşu yaparak baskı yapıyordu. maç 1-0 olduğu zaman sahada tel-tel dökülen icardiyi oyundan alıp zaniloyu oraya çekse çok daha sağlıklı olurdu. icardinin sarısı vardı, atılma diye bunu yaptım diye çok kolay icardiyi ikna ederdi.

    - berkan sarı karta kadar agresif oynadı her yere basıyordu. ikinci yarının başında sahadan kayboldu ve hoca bunu farketmedi. 50-55 de torerira oyuna girse durum böyle olmazdı.

    - üç sezon önce 1 golle şampiyonluk kaybetmiş bir galatasaray var. ve 1 puanı korumak yerine maçı kazanmak için aynı hamleyi terimde yapmıştı. ve 2-1 aynı maçı kaybetmiştik. o 1 puan olsa 1 puanla şampiyondu galatasaray. son 10 dakikada okan hocanın ne yapmak istediğini ben anlayamadım. aşırı çok saçmaladı. normal sistemi koruyarak değişikleri yapsa normal olarak 1 puan alırdı.

    - iki kanatta defansa yardım etmeyen oyuncu kullanmak doğru değil. kerem bunu anadolu takımlarına karşı kısıtlı yapmakta, rashica ve barış bunu en fazla yapan oyuncular. zanioluyu keremin yerine alsa yine bu golü yemezdik.

    - matayı oyuna alıyor ama hocam mata bitmiş. lütfen bu mataya verdiğin şansın çeyreğini yusuf demire ver. tamam mental olarak hazır değil deniliyor. amma bir oyuncu mental durumunu sahada düzeltir. dışarda değil. hazırlık maçında mertens oyunu oynadı adam. fark açıldıktan sonra birkaç pozisyonu bencilliği yüzünden piç etti. amma oda psikolojisiyle alakalı. matadan kötü olacağına beni ikna edemezsiniz. ve çocuk daha 19 yaşında. ve 17-18 yaşında barcelonadaydı.

    yazın bir kenara galatasaray şampiyon olmak istiyorsa hakemleri yenmek zorunda. yenemezse şampiyonluk zor....
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap