204 entry daha
  • omurgali canli varliklarin hemen hepsinde farkli derecelerde saptanabilen en tabii duygudur. neden omurgalilar? cunku konu duygusal ve gelismis sinirlere sahip canlilar omurgalilarda mevcuttur. evet hayvanlar alemi ve insanoglu olarak ayirdigimiz zaman hic de karmasik durmuyor.

    bildigin denizdeki balik var ya, kiskaniyor biliyor musun? butun baliklar kiskanc yaratilmislardir. hatta az buz da degil hani bunun derecesi. oyle ki basini cektigi surunun erkegi olarak havasindan odun vermeyen beyimizin onune gecen baska bir erkek gordugunde cildirir. arkadaki bayanlarin gozleri onunde tekme tokat girer olaya. bu kavga ondeki baligin karaya dogru kacmasi neticesinde kendisi dahil olmak uzere bir suru bayan telef olur. ah bir de kiskandigi balik gercek olsa gam yemeyecekler. oltanin ucundaki sahte balikcegiz guya bayanlardan birine dahi alici gozuyle baksa bizim erkek ''burası benim coplugum hulen'' diyerek kiskandigi bayanlari korumaktadir. ama ne korumak? kiskancligin olumle neticelendigi bu guzide ornek bize diyor ki kiskanclik ''kotu''dur, ''ogh''dur, ''kaka''dir. ben balik olsam gel kardesim haremime seni de alayim derim misal. ehu. ha, bir elin nesi var iki elin sesi var derim kafalarim cocugu. ama benim gozdem vardir aralarinda. onu da belletirim bir guzel.

    #13438275_affetmek

    - bak kocum su benim hatun. ona sirnasma kirarim pektoralini.
    - hangisi abi?
    - boyle operkulumunun uzerinde cilleri olan.
    - hepsi cilli abi ya!
    - hafif sarisin hani.
    - ha sanki digerleri esmer.
    - lan sag bastan say yedinci iste be amma uzattin.
    - ha oyle desene.

    bizim hatunla tanistirinca gerisi beni ilgilendirmez. neden? cunki ben simdi insan insan yaklasiyorum olaya. onlar gibi butun denizi sperme bogmuyoruz ciftlesirken. genel olarak tek esliyiz. nokta atisi isteklerimiz vardir. sinifin yedinci sirasinda oturan yakisiklidir mesela o. anatomi dersinde yaninda oturan kizi bogasin gelir. neden? hep bu kiskancliktan. nicin kiskanclik hep olumle sonuclanir bilinmez. boyle bir yok etme duygusu kaplar dort bir yanini. onun yaninda oturan sen degilsindir ya hani. o ayricaliga sahip olan sen degilsin arkadasim iste. ama kabullenemezsin ve kantine gittiginizde cay icmek icin oturulan masaya dizilirken yanindaki sandalyeyi kapmaya calirsin. ne olcaksa yanina oturunca. hahah. sevgilin olma yolunda zemin hazirliyorsun cok belli. kiskandiginda belli oluyor her halinden. o sandalyeye oturacagim diye kizi devirecektin neredeyse. hem sakin ol. o kizla sadece arkadaslar. ama oyle bir hormon saldirisi ve sinir siki$masidir ki bu kiskanclik ortada cok komik bir olay bile olussa tebessum bile ettirmez insana.

    insan hep farkli olmaya calisarak siradanlastiginin farkina bile varamayan, sahip olamadiklari icin uzulen, kazandigini sandiklari icin sevinen ve sevindigi seyleri kiskanan bir omurgali olarak baliklardan hicte farkli degil aslinda. insanoglunun sevdigi seyleri kiskanmasi biraz koruma ic gudusuyle harmanlanmistir. tabiyat ananın ya da tanrinin (siz ne demek isterseniz oyle söyleyin)bizlere bagisladığı duygulardan yalnizca biridir kıskançlık. yasamak ve hayatta kalabilmemiz icin de cok gereklidir. ornekler tam zittini soyluyor. evet kiskanclik oldurur. fakat kurallar boyle isliyor. baliklar kiskanmiyor olsalardi agina dusmedikleri avci ac kalirdi. yalniz o degil evde bekleyen kadincegizi eli bos gelmis diye uzulur, cocuklara tas kaynatirdi. komsularin evinden gelen pazar baligi kokusunu duyar durumlarini kiskanirdi. bizim acimizdan bakildiginda baliklarin kiskanc olmamalari durumunda dunyanin dengesi onemli olcude degisiyor. bizim kiskanc olmamamiz halinde de bir suru baligin hayati kurtulabilir pek tabi.

    - kocacim, betuller bir makina almislar sekiz rulmanli. bir de eski model bir turnasurf kamis almislar ama atari 400. ah bi gorsen!
    - ne gerek var canim biz de aliyoruz tek tuk iste.
    - kova bombos seyfettin.
    - a naptin sen o iki istavriti?
    - kediye verdim kediye. hadi kalk kalk.

    sahip oldugumuz yahut sahip oldugumuzu sandigimiz durumlarin yarattigi kiskancliklarin temelinde sahip olmayi istedigimiz seyleri kiskandigimiz gorulur. basari, mutluluk, guzellik, sevgi, ask gibi her gün anlamlarini oturup dusunmeden telaffuz ettigimiz bu haller kiskanilmaya en acik olanlaridir. basarisizlar, mutsuzlar, sevgisizler, asksizlar kiskanclar midir? evet. hic oyle ben degilim falan demeyin. senin elinde degil zaten; kiskanclik ask gibi alti milyar farkli tanimi olan bir sey degil abicim. gecen ay murat meric'in muzikli samatasini kacirdin mi misal? ha o konsere giden kac kisi vardi, ''k'' kisi mi? sen ''k'' kadar kisiyi kiskaniyorsun haberin olsun. hey sen, butun gun yegeniyle o oyuncakci senin bu lunapark benim gezen, evet sen. sevgilin arkadaslariyla guzel bir gece gecirecek ve sen yegeninle evindesin. iki parmak rakilarina suyu katik etmis dunyayi kurtariyorlar. sen de kiskaniyorsun onlari. yalnizca yemek yaparken ve banyo yaparken sarki soyleyebilen arkadasim, hic oyle bakma sen de butun guzel sesleri kiskaniyorsun. elinden bir sey gelir mi? kiskanmamak icin yapabilecek bir sey olmadigi gibi sarki soyleyebilmek icin de kadife bir sese sahip olamanin yolu da sabahlari cig yumurta icmekten gecmiyor. yani o yumurtalari rafadan yesen daha hayirli olur senin icin. kordugum gibi degil mi? ama uzulecek bir sey yok. kiskancliktan kurtulmanin tek ve en onemli ilkesi; sahip olmayi istedigin ya da sahip oldugun ya da sahip oldugunu sandigin seylerin farkina varmak. ne cevherler var sende abicim. ya da soyle soyleyeyim.

    goster isiltini!

    #13609554_aldatmak
1262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap