4 entry daha
  • kurt sorunuyla birlikte, aslinda cogu sorunumuzun cozulebilmesi icin en gerekli ve herkesin bildigi anahtarlarin telaffuzudur.
    dogrudur, iki tarafin da istisnasiz uyacagi bir ateskes kesinlikle gereklidir ki, konusma zemini mevcut edilebilsin.
    kesinlikle haklidir, bu memleketin acilen sivil ve demokratik, birlestirici bir anayasaya ihtiyaci vardir. akp'nin secim doneminde agzindan dusurmedigi 'sivil anayasa'nin nereye gittigi merak konusudur. sayfalarinin arasinda o kadar kan, iskencehanelerden yankilanarak yayilmis o kadar ciglik olan '82 anayasasiyla yonetilmenin utancini bu memleket daha fazla tasimak zorunda degildir.
    ...ve en can alici bolum; "hakikatleri arastirma komisyonu". boylesi bir komisyonun, 'diyarbakir hapisanesi'nden, yakilan koylerden, yedirilen diskilardan tutun, oldurulen ogretmenlere, koruculuk kurumundan, faili mechullere kadar, ferikoy'den, samatya'dan,taksim'e, bebek'e, kadiköy'e kadar istanbul'un dort bir kosesinde isgal edilmis, yakilip otopark yapilmis, ustune apartman dikilmis rum mulklerinden tutun, 6-7 eylul'e, varlik vergisi ve 'yirmi kura askerlik'e, "turk mudur yardimcisi zorunlulugu"na, 1964 sinirdisilarina kadar, 'ermeni soykirimi'ndan, 'hamidiye alaylari'ndan, 1919 sonrasinda yasananlardan tutun, hrant dink cinayetine kadar, '1934 trakya olaylari'ndan tutun, maras ve corum katliamlarina, en derin damarlarimiza nufuz etmis zenofobimize kadar artik kroniklesmeye baslamis sorunlarimiza isik tutarak toplumsal barisa ve olgunluga nasil bir katki saglayabilecegini hayal edebiliyor musunuz?.. bu kesinlikle ihtiyacimiz olan seydir.
    yoksa daha 1995'deki guney afrika kadar olgunlasamadik mi? (bkz: truth and reconciliation commission)
    .. ama oyle demeyin, zira bu topraklar en az o topraklar, bu topraklarin halklari da en az o topraklarin halklari kadar somuru, kan ve aci gormustur. hala daha fazlasina mi aciz yoksa?..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap