331 entry daha
  • arkadaşlar bakın psikiyatrik ilaçların faydalarını sorgulamanız, bu konularda bilgi edinip kendinizi geliştirmeye ve durumunuzu anlamaya çalışmanız gerçekten harika fakat kritik noktaları atlıyorsunuz. bu tarz başlıklar başka hiçbir değişkeni göz önünde bulundurmaksızın hiçbir kanıta dayandıramadan ilaçlarla uyutulduğunu (?) iddia edenlerle dolu. amatem'de aylarca çalışmış bir psikolog olarak şunu söyleyebilirim ki herhangi bir değişiklik gözlemlenememesine rağmen ilacın faydalarını sorgulamanız bile başlı başına esasen sağlıklı karar alma mekanizmanızın yavaşlamasıyla ilişkili bir durum. psikiyatri elbette her bilim dalı gibi neden - sonuç ilişkisine bağlı kalınarak incelenmeli ve sorgulanarak gelişmelidir fakat lütfen deneyimlerinizden yola çıkarak ilaçların güvenilirliğini sorgulamaya kalkmayın. burada yazılanları defalarca çematem'e yatmış lise öğrencisi bağımlılık hastaları da okuyabiliyor onların kafası karışırsa ilacı bırakmaları durumunda neler olabileceğini düşünmek istemezsiniz. internetteki bilgi kirliliğine rağmen bir şeyler öğrenmek için çabalayan, bunları konuşacak soracak hiç kimsesi olmayan çocuklarımızı lütfen tehlikeye atmayalım. psikiyatr randevularımızı aksatmayalım, doktor kontrolü dışında ilaç bırakmayalım veya yeni ilaca başlamayalım, terapinin gücünü hafife almayalım özellikle doktorumuz önerirse asla erteleyip sağlığımızla oynamayalım .

    çok sorulmuş elimden geldiğince yanıtlamaya çalıştım

    1) amatem'de 18 yaş üstü erkek hastalarımız ayaktan veya yatarak tedavi görürler ve denetimli serbestlik büromuz vardır.

    2) çematem ise kadın hastalarımız ve reşit olmayanlar içindir amatem ile tamamen aynı mantık her ikisi de devlet hastanelerine bağlı bağımlılık hastaneleridir.

    3) özellikle hemcinslerim çok sormuş hanımlar ücretsiz psikolog desteği alabileceğiniz tek yer devlet hastaneleri değil kadın dayanışma merkezlerinde de meslektaşlarımız terapi hizmeti sunmakta buralardan da ücretsiz psikolog desteği talep edebiliyorsunuz, belediyelerde ve ilçe sağlık müdürlüklerinde de psikolog mevcut

    4) psikologunuzun psikoloji lisans diploması seri numarasını sorgulamayı lütfen ihmal etmeyin psikopatoloji almamış biri terapiye giremez ve unvanı belirleyen lisanstır.

    5) ilaçlarla ilgili çok soru geliyor fakat arkadaşlar anlayış bekliyorum ben psikiyatr değilim olsam da buradan ilaçlara dair asla yorum yapamam.

    6) çift terapisi desteği alırken veya bağımlılık için rehabilitasyon sürecindeyken de ilişkinizden veya bağımlılık tedavisi sürecinizden bağımsız olarak psikolojik destek alabilirsiniz doktorunuzu ve psikologunuzu bilgilendirmeniz yeterli.

    hepinizin sorusunu özelden daha kapsamlı ve detaylı yanıtlayacağım lütfen mesajlarınızın açık olup olmadığını kontrol edin olur mu? sağlıklı günler.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap