8 entry daha
  • tubitak'in bilim ve teknik'te darwin'e sansur skandalindan sonra asagidaki aciklamayi yaparak ayakta alkisi hak eden kurumdur, turkiye'nin "bilimler akademisi" olarak su an hala ayakta kalan tek bilimsel otoritesidir.

    http://www.tuba.gov.tr/duyuru.php?id=149

    türkiye bilimler akademisi duyurusu

    son günlerde evrim kuramıyla ilgili olarak gelişen olaylar ve basında yer alan tartışmalar nedeniyle bazı görüşlerimizin kamuoyuyla paylaşılması zorunluluğu doğmuştur.

    türkiye bilimler akademisi’nin (tüba) ankara’da yapılan ortak akıl ve irade belirleme yolundaki toplantısında benimsenen görüşler ile akademi konseyi görüşü kamuoyunun dikkatine sunulur.

    bilim ancak, özgür ve özerk bir ortamda yaşar.

    bilimin uygulanıp sürdürüldüğü ortamlarda sorgulama, dolayısıyla araştırma bir yaşam biçimi olarak zorunludur.

    bilimsel çalışmalar, özellikle akademik çalışmalar, özgür bir ortamda yapılabilirse gelişebilirler.

    türkiye’nin çağdaş bilgi toplumuna ulaşma yolundaki en büyük tehdit bilimsel gerçeklerin göz ardı edilmesidir. evrim, çağdaş bilimin kabul ettiği bilimsel bir gerçektir. bu gerçeğin çarpıtılması, engellenmesi kabul edilemez.

    yirmibirinci yüzyılda diğer ülkelerle her yönden rekabete girişen ülkemizin, sorgulayan ve araştıran genç nesiller yetiştirmeye yönelik bilime dayalı, çağdaş düşünceyi temel alan, dogmalardan uzak bir eğitim anlayışını hayata geçirmesi zorunludur.

    türkiye bilimler akademisi’nin benimsediği, paylaştığı ve desteklediği bilim, evrim ve eğitim konusundaki görüşleri, 1998 yılında yayımlanan iki bildiri, dünya akademiler birliği’nin (iap) evrim hakkındaki görüşlerini içeren tüba dahil 68 ülke akademisinin imzaladığı bildirisi ve ayrıca türkiye bilimler akademisi’nin, amerika bilimler akademisi’nden alıp tercüme ederek yayımladığı bilim ve yaratılışçılık kitabındaki görüşlerdir. bu metinlere akademi’nin web sitesinden ulaşılabilir. (www.tuba.gov.tr)

    tüba, bilimi rehber alan çağdaş bir türkiye’yi özgür ve bağımsız bir bilim anlayışı içinde düşünmek istediğini, saygılarıyla kamuoyunun bilgilerine sunar.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap