14 entry daha
  • daha çok nörolojik hastalıkla ilgilenirim, terapi yapmayı sevmem ve hep uzak dururum. bu işi beceremediğimden değil (aslında sonra ki cümleyi okuduğunuzda beceremediğim de orataya çıkıyor), çok çabuk etkilendiğimden elimden geldiğince kendimi terapi vermekten uzak tutuyorum.

    2 ay kadar önce kıramayacağım bir arkadaşımın ricasıyla sanal kumar bağımlılığı olan kardeşine terapiye başladım. bakın ben uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde uzun süre çalıştım, lakin bu kumar bağımlılığı bambaşka bir şey.

    2 ay boyunca yaptığım seanslarda bana sürekli yalan söylüyordu, aileyle koordineli hareket edip sorunun üstüne gitme şansım vardı ama bu şahıs ailesini de kandırıyordu, bu iki aylık süre içerisinde kaybettiklerinin haddi hesap yoktu ve bunu maalesef bilen de yoktu.

    yıllardır sahip oldukları aile şirketini, aileye ait olan taşınmazların haczedileceği bir boyuta ulaşmıştı bu arkadaşın borçları.

    söylediklerimin yapılmadığı gerekçesiyle terapiyi sonlandırdık. bir kaç gün evvel arkadaşıma durumu sorduğumda, tekrar oynamaya başladığını ve ailecek kaldıramayacakları bir borcun altında olduklarını söyledi, sinirden deliye döndüm, diplomasınında, mesleki etiğinin de diye içimden geçirip elime alıp eşek sudan gelinceye kadar pataklamak istedim.

    uzun lafın kısası, bu illet uyuşturucudan beter, uzak tutun gençlerimizi, gençlerinizi, çevrenizde böyle birlerini göründe uyarın, ailesine bildirin, bir uzmana götürsünler, erkenden bunun önünü kessinler. aksi halde sadece bireyler değil, yukarı da anlattığım gibi aileleri de içine çekecek bir kara deliğe dönüşür bu durum ve ne olduğunu anlayamazsınız bile.



    çok fazla mesaj alıyorum, bunların arasında maalesef egosu arşa çıkmış bir meslektaşım da vardı, bir doktorun bu cümleleri yazamayacağını, doktorluk kriterlerini kendisinin belirlediğini söyleyen, cevap beklemeden engelleyen.
    ben işimi yaparken oldukça ciddiyimdir, terapiden uzak durmamın sebebi de olayları kişiselleştirme gibi bir hataya girmem, çünkü bazen duyduğunuz şeyler insanlık sınırlarını aşıyor. neyse, konumuz bu değil, ben doktor olmayabilir, otobüs şöförü, öğretmen, garson ya da bir başka meslek sahibi de olabilirdim, bu seçimim benim insan olmamı, insani iç güdüler taşıdığım gerçeğini değiştirmez. doğal olarak bana bu ego kokan kelimelerinizle gelmeyin, beni engelleyin ve geçin. zaman kaybı yaşamamış olursunuz.
861 entry daha
hesabın var mı? giriş yap