45 entry daha
  • aradaki baglanti kimse tarafindan gorulemiyor galiba... izin verin, butun nefretiniz ve kufurleriniz icin paratonerlik yapmayi goze alarak ben aciklamaya calisayim.

    hani, oldurulen askerler icin cok uzulunuyor ya (-ki ben de uzulenlerden biriyim)... bu uzuntumuzu dile getirirken, daha dogrusu bu uzuntuyu yasarken bu askerlerden neden ve nasil "masum vatan evladi" diye bahsedebildigimizi, bu "masumiyet" uzerinden acimizi apayri bir noktaya cekerek, karsi-siddeti mesrulastirabildigimizi pek anlayamiyorum ben.

    bu oldurulen gencler asker miydi?.. evet. yani, uniformalari vardi ve silah tutuyorlardi, devlet de onlari oldurme konusunda egitmis, onlar da bu gorev icin teslim olmuslardi, degil mi?.. asker, tanim itibariyle masum olamaz... savas sirasinda dusman askerini oldurmek de biraz bu yuzden cinayet sayilmaz, biraz nefsi mudafaa gibidir (bilmem aranizda kac kisi sicak savasta bir asker olarak bulundu ama izin veriniz ben bulunmus biri olarak dusuncelerimi soyleyeyim). yani oldurulen siviller olsaydi, toplumdaki bu aciyi ve nefreti anlardim da, asker olunca biraz zorlaniyorum.

    iste kafalar bu noktada iyice karismis gozukuyor. bu bilincli kafa karisikligini yaratmanin amaci da belli aslinda... birilerinin iktidar motorunun mazotu bu.

    ilk once nasil ve neden karistigina bakalim isterseniz... basitce soylemem gerekirse, orada olen asker esasinda bir asker degil. aslinda senin zorla senden alinmis, oglun, kardesin, sevgilin, kocan, arkadasin, senin kendi bedenin, hayatin ve sen bu iskenceye, bu mantiksizliga dayanabilmek icin bu durumu mesrulastirmak zorundasin, bunu da "vatan", "seref" gibi soylemlerle bir yere kadar becerebiliyorsun... fakat olum haberi geldiginde, o an senden calinan "masum" (zira aslinda ne o, ne de sen gitmesini istemistin) adami hatirliyorsun. canin oyle aciyor ki, bu acinin kaynagini bile saptayamiyorsun artik... tek istedigin baskalarinin da canini acitmak oluyor ve masumiyet boylece kayboluyor parmaklarimiz arasindan...

    pekala, musaade edin sinirlarimi(zi) biraz zorlayayim, sizce oldurulen bir askerin "masum" olarak gorulmesi, neticesinde de masumiyetimizi boylesine kaybetmemiz, yani o "masum" adami zorla asker yapmak kimin isine geliyor?.. kim irzina geciyor masumiyetimizin?..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap