45 entry daha
  • fransa ve ispanya korku sinemasının atağa geçtiği bu son dönemlerde korkuseverleri çekmeye çalışan ingiliz sinemasının son örneklerinden biri hush..boşlukta kalan pek çok noktası, zayıf tarafları olmasına rağmen seyirciyi epey gerdiği kuşkusuz. ayrıca filmi izledikten sonra insanın kafasında cevaplanmamış pek çok soru beliriyor. bunu yönetmenin bilinçli bir tercihi olduğuna inanmak istiyoruz.

    bir de filmin çekiminden bahsetmek istiyorum. hush, hareketli el kamerasıyla, kum efekti ile çekilmiş. görüntü kıpır kıpır olduğundan insanda mide bulantısı yaratıyor.

    bu arada son bir not: film bitip yazılar çıkınca hemen salonu terketmeyin, film devam ediyor.

    --- spoiler ---

    soru 1..filmde yaşlı çifti öldüren kızın olayı nedir? cep telefonunda kiminle konuştu? filmin kahramanı zakes'e dediği garip şeylerin anlamı nedir?
    soru 2..katil kadınları neden toplayıp duruyordu?
    soru 3..benzincideki güvenlik elemanı (hani zenci güvenliği öldüren) kimdir? filmin sonunda ne yapmak istemektedir?
    soru 4..filmin sonundaki "traffic" isimli kitap neyin nesidir? kitabı bizim elemanlar mı yazmıştır? kitap güvenlik görevlisinde nasıl bir etki yapmıştır?
    soru 5..görünmeyen yan karakter leo'nun filme katkısı nedir? film "sevgiliniz sizi boynuzlasa bile onu kamyonculardan kurtarın" mı demek istemektedir? yoksa zakes tüm bu mücadeleyi leo için mi yapmıştır?

    --- spoiler ---
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap