61 entry daha
  • bazen cok can acitici tepkiler olabilir. sadece bireylerin degil, toplumlarin ve insan ahlakinin da canini acitacak kadar.

    tarih 18 agustos 1999, 17 agustos depreminin bir gun sonrasi.klimasiz diyarbakir sicaginda turkiye'nin diger illeri gibi muthi$ bir tedirginlik ve huzun hakim.sivil toplum kurulu$lari ile bir lokal yardim masasi olu$turulmu$,biz de ihd ile kizilaya verilecek kanlari organize ediyoruz. herkes sinirli, herkes gergin, kimileri de akrabalarindan haber alamadigindan kaygili - dernegi arayip ula$maya cali$iyorlar.

    yerel televizyonlardan ve camilerden yapilan duyurular etkili oluyordu, gece uyumayan arkada$larimiz ve kan vermeye ko$an anasiyla, memuruyla, i$cisiyle, koylusuyle diyarbakir insani sayesinde 18 agustos'ta oglen 3 gibi gonderilecek ilk parti kan gruplarina gore ayrilmi$ ve kizilaya teslim edecek kamyonete konmu$tu. kanlar ve bir kisim yardimla beraber gidecek doktor arkada$imizi da yolculadiktan sonra bir sonraki partinin toplanmasi icin cali$malarimiza devam ettik. kizilay kanlari ve yardimi sakarya'ya gondermeye karar verdi. o siralar henuz bu guzide $ehrimizde sezonluk kurt i$cileri linc edilmiyor, ahmet kaya t-shirt u giyenler dayak yemiyorlardi.

    bir gun sonrasinda artik uykusuzluktan bitkin bir haldeyken, ve siverek'e gidip biraz dinlenmek icin can atarken dernekten cikmadan once $u konu$maya $ahit oldum :

    ygd : yardimla giden doktor
    ymk : yardim masasi koordinatoru

    ymk : bra merhaba, sag selamet yeti$tiniz mi, terslik bi durum olmadi in$alla ?
    ygd : (sinirli) yeti$tik, yeti$tik...burada durumlar berbat keke,resmen bi can pazari insanlar hala kurtarilmayi bekliyor...ke$ke birkac ki$i de enkaz icindekilere yardim icin gelseydi
    ymk : gelmek isteyen arkada$lar vardir dernekte, bi sonraki partiyle gonderelim
    ygd : bi de o durum var, burada bizim kanlarin bir kismini kizilay reddetti. geri getirecez o kismini.
    ymk : nasil yani reddetti ??
    ygd : walla keke reddetti meddetti hepsi bi yana da, iclerinden bi tanesi dedi "buranin halki hassas halktir, kurt kanini istemezler"...adam depremden kurtulmu$, benim elimde kalacakti
    ymk: e o zaman niye bi kismi ki, hepsi kurt kanidir, hepsini geri gondersinler ?
    ygd : yok keke $imdi bu tarti$maya girecek zaman degil. burasi mah$er yeri gibi allah burdan vazgecmi$. az bulunan kanlari alip gerisini gonderecekler ihtiyac yoktur diye. siz de artik a+, b+ toplamayin, digerlerinin hepsine devam edin. biz buradakileri de istanbula goturecez bi $ekilde.

    eger hala bi parcam idiyse, sanirim 0+ grubu kanim bir serumun icerisinde dondu o gun, o dakika.

    p.s : bu olay daha sonra medyaya terorist kani istemiyoruz $eklinde yansidi, benim tanik oldugum hali budur.
711 entry daha
hesabın var mı? giriş yap