23 entry daha
  • organik besin fuarini gosterene kadar gozumu ayirmadan seyrettigim belgesel film. hatta arada not aliyordum sirket ve bakteri isimlerini, internetten arastirayim diye.

    benim kafama takilan su evcil hayvan mamalari. simdi biz bu hayvanlarin butun temel gida ihtiyacini karsilasin diye en pahali mamalara cebimizde azicik paramiz olsa bile bir sekilde deli para bayiliyoruz. sokaktakini de mamaya alistiriyoruz pratik diye, o da genelde dusuk kalite oluyor, ev yemegi falan da yediklerini dusunerek. onlardaki durumun da food inc'te seyrettiklerimizden farkli olmadigina eminim.

    mama sektorunu elinde bulunduran uc bes buyuk uluslararasi sirket mamalari piyasaya surmeye hazirlanirken surusuyle denek hayvan kullaniyor. iams'in videosu iddia edilen bir video cikmisti, kopekler aci icinde, mamalar test edilirken. oyle "kopek mamayi yedi ve sevdi." diye onaylanmiyor ya mamalar... denek olarak kullanilan kedi, kopek, fare, kus vs disinda mamalara katilan buyukbas, kucukbas hayvanlar var isin icinde. mamalar hep endustrilesmis ellerden cikiyor..

    e simdi insan tekrar dusunuyor ne yedirsek bu hayvanlara diye. bosuna bagimlilik yapmiyor o mamalar. dunyanin sayili et ureticileri mamalar icin de cebini dolduruyor. bir sekilde kendi sorumlulugumuz ve tercihimiz ile siyrildigimizi sandigimiz bu pislige yine bulasmis oluyoruz. hem de hic farki olmadan.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap