60 entry daha
  • pek çok kişiye göre "yükselişte" olan sektörmüş. diyorlar ki " türk filmleri yabancı filmlerden daha çok seyirci topluyor" ... "vizyona giren türk filmi sayısı artıyor". bu sebepler doğru ama bakın neden...

    bana göre vizyona giren yabancı filmlere artık gidilmiyor. bunun nedeni korsan dvd satıcıları ile internetten film indirilmesi. indirilen-alınan filmler eşe dosta veriliyor. filme doyuluyor. böylece o yabancı film ülkemizde vizyona girince gidilmiyor tabii. bunun yerine yerli yapımlara gidiliyor. çünkü o yerli yapım yeni girdiği için internete düşmüyor. medyanın gazıyla millet izliyor.

    dikkat edin, iyi gişe yapan yabancı filmler hep dünya ile hemen hemen aynı anda ülkemizde gösterime girmiş filmlerdir. twilight serileri, testere serileri, inception, robin hood, karayip korsanları vs..yeni filmler oldukları için, bu durumda filmi izlemek için sinemanın yolunu tutmaktan başka çare gözükmüyor. buna karşın, ülkemize geç gelen yabancı filmlerin ise divx ve dvd leri çoktan izlenmiş oluyor zaten, kimse de sinemaya gitmiyor.

    uzun lafın kısası...internet yüzünden yabancı filmlere izleyiciler gitmediği için meydan türk filmlerine kalmış durumda. ama ne yazık ki türk sineması bu fırsatı şımarıkça kullanıyor. birbiri ardına rezil filmler ortaya çıkıyor. millet izledikçe türk sinemasının seviyesi düşüyor. millet izledikçe yapımcılar çektikleri filmleri "bir şey" zannediyor. millet izledikçe daha çok film çekiliyor. bu kısır döngü son 5 yılda iyice belirginleşti.
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap