2 entry daha
  • yeni düzenlenen uygulamadaki değişikliklerle beraber;

    adaylar öncelikle kpss ye girip bakanlık tarafından belirlenen puanı almak kaydıyla sınava girmeye hak kazanırlar. sonraki aşama'da bakanlık tarafından yapılacak çoktan seçmeli sınava girilir. adaylar 150 dakika içinde 100 adet soruyu cevapladıktan sonra başarı sıralamasına göre ilk 300 aday yazılı sınava girmeye hak kazanır.

    yazılı sınavın içeriği : bu sınavda yabancı dil'den türkçeye,türkçe'den yabancı dil'e çeviri sorusu bulunur. bununla beraber adaylar hem türkçe hem yabancı dil'de birer kompozisyon yazmak durumundadırlar. adayların sınava girebileceği yabancı dil'ler ingilizce,fransızca veya almanca dır. isteyen adaylar 2 dil'den de sınava girebilirler. 1.yabancı dil olarak almanca veya fransızca'yı seçen adayların ingilizce'den de sınava girerek ingilizce'ye ait kısımdan en az 60 almaları gerekmektedir. yukarıda bahsetmiş olduğum sınavın saydığım her bir bölümü 3 saat sürecektir.

    yazılı sınav'da başarılı olan adaylar sözlü sınava davet edileceklerdir. sözlü sınavda adayların genel kültür düzeyi, muhakeme,kavrayış,türkçe ve yabancı dil'de kendini ifade başarıları,genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecek,temsil görevine ilişkin yeterliliği sınanacaktır.

    yazılı ve sözlü sınavlarda geçer not 100 üzerinden 70'dir.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap