54 entry daha
  • baştan uyarayım, bu entry duygusal, çokca da kişisel. sevgi pıtırcığı, acıların çocuğu laflarını göze alarak yazıyorum.

    van morrison'ın söylediği someone like you, benim hayatımdaki en önemli şarkılardan biri. öyle çok severim ki, düğünümde o şarkıyla dansettim, o kadar diyeyim. birine aşık olmayı, o coşkuyu öyle güzel anlatır ki insanın içini mutlulukla doldurur. eşim gelir aklıma, onu nasıl sevdiğimi hatırlarım her dinleyişimde.

    yıllar sonra adele'in someone like you'sunu dinledim ve tek kelimeyle çarpıldım. van morrison'ın versiyonundan çok başka bir şeyi anlatıyor bu şarkı. birinden ayrılmayı, o kırıklığı.. aradan yıllar, hayatlar geçtikten sonra alınan haberleri hem hüzünle hem şaşkın bir sevinçle karşılamayı.. herkesin hayatında olmuştur ya, birinden ayrıldıktan sonra girilen o karanlık dönemi çok çok güzel anlatmış adele. müzik, sözler, vokal falan çok güzel zaten, adele de o duyguyu çok güzel geçiriyor dinleyene, "nevermind i'll find somenone like you" derken insanın tüylerini diken diken ediyor.

    velhasıl hiçbir someone like you'yu van morrison'ınki kadar seveceğimi sanmazdım ama hayat insanı her zaman şaşırtıyor. hala dinlemediyseniz mutlaka bulun dinleyin. her iki versiyonu da.
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap