229 entry daha
  • 2-3 bolumunu izlemis ve daha iki gun once star wars izleyip guc'uydu, isin kiliciydi, vader'iydi derken gaza gelmis bunyelerce kiyaslanir ancak.

    star trek diplomasiden tut, insanligin kendi hatalarini ve degerlerini sorgulamasina kadar her konuyu isleyen nitelikte bolumlere sahiptir. star wars'un yaklasabilecegi en kral diplomasi cozumlemesi sidious'un senatoyu ele gecirmesi falandir.

    the next generation'i ele alalim. kaptan picard cogu bolumde elinde siddete basvuracak teknoloji ve imkanlar olmasina karsin olayi etik yollarla ve diplomasi ile cozmeye calisir ki, starfleet'in prime directive'i bu yonde sekillendirilmistir.

    star wars'ta olsak senatoda konuyu tartisan tipler gorur, bir avuc jedi'ini sith'ini kosede kalmis bir gezegende kapisirken goruruz. star wars'tan isin kilicini cikart, bir halt kalmaz geriye. star trek'ten phaser'i cikart, konuda bir degisiklik olmaz cunku star trek cincebelek atraksiyonlara, isikli aletlere degil, fikirlere dayalidir.

    populer kulturde bu kiyaslamanin yapilmasinin sebebi de budur zaten. pek cok kisi star wars'ta obi-wan ile anakin kapisirken gaza gelirken pek az kisi star trek'teki uzun ve diplomatik diyaloglardan zevk alir.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap