1 entry daha
  • hata kimde, gercekten efsanedir. ustune bir seyler yazmayi, bir arastirma yazisi duzenlemeyi uzun suredir dusunuyordum. bu gece yeniden izledim, hakettigi degeri vermek zorundaydim.
    yazmasaydim fittiracaktim.

    basrollerini;
    -genelde ucari karakteriyle dikkat ceken gurdal bey,
    -bir eski asik, bir yitik delikanli sinan,
    -ve hata bende diye bagiran, dilek paylasmistir. yan rollerde dilek'in babasi, dilek'in arkadasi (''dilek sence de biraz asiriya kacmiyor musun haa? aman diyeyim kizim!'' goreviyle) ve diskoda dans eden inanilmaz mozaige katkida bulunan insanlar goze carpar.
    kucumsemeye yeltenilen bu uzun metraj, gecenin ikisi, haftaici, kisitli maddi imkanlar demeden, baya baya her on dakikada bir reklam almaktadir. (tutuneson set* ve powerixir *, cikip cikip anlatiyor ablayla abi)

    kisaca ozetlemem gerekirse film soyle gelisir.
    ortadaki abi sinan. yani dilek'in kullanip bir pacavra gibi attigi eleman. surekli marangozhanede bira iciyor. gunun her saati, oradan cikip dilek'in bulundugu mekani basiyor. sanirim bu sekilde 4 mekan basti.
    http://www.arsin.gov.tr/resimler/tiyatro01.jpg
    bu da gurdal, yanindaki ise sirtimi yaglar misin pozisyonundaki dilek. dilek sirtinin yaglanmasini cok seviyor bir de su cok guzelmis, gurdal abi de gelecekmis.
    http://img64.imageshack.us/img64/8223/hotlinke.jpg
    gurdal pavyon sahibi bir adam, dilek'i simartmayi seviyor. ama hepimizin bildigi gibi bunun da bir siniri olmali. bikiniler aldigi halde, dilek sirtinin yaglanmasi sirasinda poposunu elletmiyor. cunku gurdal'la sadece oynuyor.
    http://wordpress.tr.kg/…nt/uploads/2011/03/0118.jpg

    -aaah yapma gurdal abi!
    -dileeek su abiyi atalim artik aramizdan.
    -peki gurdal...
    http://img.youtube.com/vi/n5fmtcbfjha/0.jpg

    fakat durum gorundugu kadar sirin degildir. gurdal icgudulerinin pesinden kosar. bircok sinemacinin ustunde anlastigi uzre, son sahnede iffet'e cakilan bir selam ile tecavuze ugrayacak olan dilek'i kurtaran, o pacavra gibi attigi sinan olur.

    sinan, kurtardigi dilek'i yaklasik 10 saniye sonra bicaklar. 1,5 dakika sonra ise battaniyeye sarili bedenini gommeye baslar.

    dilek-mezarda taktaktaktak!*
    sinan-hapiste taktaktaktak!
    gurdal-abi taktaktaktak!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap