201 entry daha
  • gelecek sezon için cliffhanger'la bitmeyen, herşeyi tek bölümde sonuca ulaştırmayı başaran bir sezon finali ile taçlandıran dizi.

    --- s02e12 ağır spoiler ---

    çok güzel bir bölüm olmakla beraber, s02e11'de yaratılan kaos ortamını birden çözüp suyu tekrar çok hızlı bir şekilde berrak hale getirmeleri bazı şeylerin biraz fazla havada kalmasına yol açmıştır. lanet olası federal savcının iddianame provası ve nucky ve margaret'in evliliğinin iç içe sokulduğu sekans hızlı da olsa orgazmik oldu. son bölümdeki oedipus vari baba katlinden sonra james darmody tekrar manevi babası nucky'e döndü. nucky'nin davasındaki en önemli tanığı usturuplu bir şekilde ortadan kaldıran james ile nucky tekrar barışıp beraber çalışsa herkes sanırım olayın mantıksızlığını sorgular durumda kalacaktı. kardeşi eli'a karşı her ne kadar kendisini arkadan vurmuş da olsa affedici davranabilen nucky, söz konusu jimmy olunca gözünü kırpmadan onu harcayınca gözümüzde bir kat daha büyüdü, duygusuz işadamı değil; sıradan bir insan rolünü gözümüze daha da soktu. nucky'nin eli'ı affedip james'i harcaması ise gavurların blood is thicker than water deyişini hatırlattı yine. kendi babasının ilk sezondaki "siz kardeşsiniz birbirinize bakın" nutukları işe yaramış anlaşılan. bu "sadece insan olmanın" vurgulanması aynı zamanda nucky'nin tanrı ve aile üzerine yaptığı küçük konuşmada da iyice oturtuldu.

    unutulan ve geride bırakılmış ve intikam alma potansiyeli yüksek bir harrow var ki nucky ve tayfasının gözden kaçırması onun gelecek sezonda daha temel bir rolde oynayabileceği konusunda umutlandırdı. dizide daha fazla rol almasını istediğimiz chalky white reyiz ise ku klux klancı piçlerin götünü keserek biraz olsun rahatlama sağladı. ama karakter olarak ne zaman nucky'nin sadık uşağı seviyesinden potansiyel rakip haline getirilir, o zaman bu sessiz zenciye olan saygımız kat ve kat artacaktır.agent van holden böyle harcamayı ve diziden uzaklaştırmayı haketmiyordu, eğer öyle bir son düşünüyorlarsa çok pis laflar hazırladım senaristlere.

    margaret schroeder isimli herşeyin en iyisine layık kezban ise tekrar ve tekrar dengesizliklerini sergilemeye devam ediyor efendim. sen git önce sana herşeyi vermiş seni seven, iki çocuğunu kendi çocukları gibi büyüten adamı önce daha götündeki yonca izleri geçmemiş şoför parçası ile aldat, elin savcısına vicdan temizleme bahanesi (ki o vicdan arap sabunu ile bile temizlenemez) ile ispiyonla. nucky thomson'u elektrikli sandalyeye oturtmaya yetecek ifadeler ver. ondan sonra savcı nucky'nin verdiklerini kaybedeceğini ima edince 180 derece dönüp eski ifadenin geçersiz olması için adamla apar topar yangından mal kaçırır gibi evlen. artık azıcık da olsa akıllanmıştır diye sevinirken tut bu sefer otoban geçecek milyonluk arazileri kiliseye bağışla. kadının salaklıkları yüzünden nucky vurmazsa gökten yıldırım düşmesi gerekiyor kadının üzerine ilahi adalet bağlamında. sonra gelmiş "benim eski kocam alkolikti beni sürekli dövüyordu" diye ağlıyor elin savcısına. insan anlıyor rahmetlinin neden lendini alkole verip evden bucak bucak kaçtığını dengesiz karı. evlilik ne alaka diyenler için ufak not; amerikan hukukunda evli çiftler birbirleri lehine/aleyhine ifade veremezler, geçersizdir.

    bölümün en baba lafı ise az ve öz konuşan kumarbazların kralı arnold rothstein'dan gelmiştir. "eğer karar veremiyorsan yazı-tura at, para havadayken düşmesini istediğin taraf doğru karardır".

    --- s02e12 ağır spoiler ---
614 entry daha
hesabın var mı? giriş yap