5 entry daha
  • "yaa neler neler var, kimin basina ne gelecegi belli degil, bir yigit gurbete gitse gor basina neler gelir" diye vidi vidi yapan... aman pardon konusan yasli insanlar vardir ya, iste o hissiyatla yapilmis filmlerden biri. devamini anlatirsam (ki anlaticam) ruyalariniza girer, olmadik yerde geceleri karsiniza cikip spoiler vardi keske okumasaydin diyen yaratiklar olur. bu sebeple anlasma yapalim filmi izlemeden devamini okumayin.

    yazinin basinda bahsettigim konusmalari hepiniz bir sekilde bir yerlerde duymus veya sarfetmissinizdir. bu film de "tabii olm dogru diyosun" diye tasdik ediyor sizi. siradan gorunen insanlarin aslinda manyak olabilecegi, bu devirde babaniza bile guvenmemeniz gerektigi kurgusuna sahip. yani zaten dunya capinda yeterince muzdarip olunan guvensizlik hissini harmanlayip sosyofobi uzerine sosyofobi ekliyor. gereksiz found footage ve mockumentary turunun gereksiz bir ogesi olan film neidugu belirsiz, neyi niye yaptigi belli olmayan bir caninin etrafta sectigi rastgele kisileri kesip bicmesini ve bunu kameraya cekmesini konu ediniyor.. bi dakka lan? bunlar hep gercek hayatta da var? evet var, evet gercekten boyle olaylar oluyor ama bu tarz filmlerle bunu iyice korukleyip merhaba diyen herkesi cani katil zannettirmek de varolan duruma pek yapici bir yaklasim olmuyor ne yazik ki.

    bir bakima ciddi psikolojik caresizligi ve toplumsal/yasal duzenlemelerin kirilganligini gostermesi acisindan etkileyiciymis gibi gozukse de yine ayni sebepten insanligi olumsuz etkilemeyi de basariyor. fbi gorevlilerinin anlatimlari, katilin ustaligi gibi sebepler "olm neler neler oluyor da senin haberin yok" diye ozur sunuyor surekli.

    sonra film bitiyor, katil yakalanamiyor. filmin boyle bitmesi bile amacli, yani "hala disarda, hala aramizda" mantigiyla toplum psikolojisini "korkutarak bastirma" yonunde basarili oluyor. disarda bu ve bunun gibi nice manyaklar var o yuzden ne yapalim? hadi hep birlikte iyice korkup merhaba diyen herkes icin ciglik atip imdat isteyelim! boylece sisteme bagliligimiz ve inancimiz artarken insanliga bagliligimiz ve inancimiz azalsin. aman ne guzel.

    film de cok dandik lan, niye bu kadar yazdim ben bile bilmiyorum. cekimleri efektleri roportajlari herseyi dandik, seyretmediyseniz beklentinizi cok yukseltmeyin yani.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap