36 entry daha
  • keşke biraz daha uzun ve detaylı olabilseydi dedirtiyor. bu haliyle bile muhteşem, 10 numara ama ne bileyim ama doyamadım açıkçası.

    dünya tarihinin gelmiş geçmiş ve belki de gelecek en büyük insanlık suçunu, caniliğini, katilliğini müthiş müzikleriyle beyninize kazıyan, çok değil 70 sene öncesinde dünyanın nasıl da bir cehennem olduğunu gözler önüne seren bir belgesel. yer yer taraflı kısımları olabilir ama neticesinde söz konusu tarih olunca ister istemez tarafsızlıktan uzaklaşılabiliyor.

    belgeseli izlemeyi bitirdiğimde, hafiften gözlerim dolmadı da değil. düşünün 270 dakikalık bir belgeseli izleyerek ben kendimi perişan hissetiysem, 6 sene boyunca hemen her gün bombalanan şehirlerde, toplama kamplarında yaşayanlar neler düşündü, neler hissetti, tahmin bile edemeyiz.

    belgesel boyunca hitler cani filan olarak gösterilse de, yine de içimdeki kötü, hitler'in milyona yakın kişi önünde yaptığı konuşmalardan filan da aşırı derece de etkilenmedi değil. hitler'e olan nefretiniz devam etmekle beraber, bir miktar hayranlık duymaya da başlıyorsunuz. elbette götüme girebilecek sıfatların tümüne haiz hitler, ama liderlik gücü, hırsı,gözü dönmüşlüğü filan etkileyici geliyor insana.

    açıkçası, ikinci dünya savaşı hakkında izlediğim ilk ve tek belgesel oldu bu ama bana diğer ikinci dünya savaşı belgesellerini izleme konusunda baya bir itici güç olacak sanırım bana. okullarımızda, hemen hemen hiç bahsedilmeyen ikinci dünya savaşı, bu belgesel sayesinde çok iyi bir şekilde öğretilebilir öğrencilere.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap