57 entry daha
  • kendi içinde çok ciddi problemler barındıran bir soru.
    bu tip bir ayrımda kararsızlığa düşüyorsanız şimdiye kadar kendinizi, eğilimlerinizi ve yeteneklerinizi tanımaya fırsat bulamamışsınız demektir.
    öncelikle yapmaktan, ilgilenmekten sıkılmadığınız aktiviteleri sınıflandırıp köklerine inmeye çalışın derim. çünkü yolun en başında birbirinden çok farklı olabilecek disiplinleri genelleme hatasına düşmek üzeresiniz.

    örnek:
    hücrelerden, biyolojiden, tıbbi bilimlerden sıkılmam özellikle insan sağlığı ile ilgili bol okurum anatomi terimlerini severim ->
    biyoloji merakı, biyolojik süreçlerin neden ve nasıl oluştuklarını anlama arzusu, disiplinli çalışma becerisi? ->tıbbi bilimler neden olmasın?

    veya

    örnek:
    futbol oynamaktan hiç sıkılmam bir ömür yapabilirim -> fiziksel kondisyon gerektiren hareketli bir yaşam ve spor yeteneği? el-göz koordinasyonu, takım çalışması ve disiplin ile harmanlanabilecek yetenekler? öyle ise beden eğitimi meslek yüksek okulları neden olmasın?

    ama sadece para veya kariyer beklentisi ile popüler mühendisliklerden birisine yönelirseniz elinize alacağınız şey kariyerden çok yolunmuş saçlar ve heba edilmiş bir gençlik olur.

    bir de şunu eklemek istiyorum,

    seçeceğiniz bölümlerin isimlerinden çok ders içeriklerine ve müfredatlarına bakın derim. biraz daha fikir sahibi olursunuz...
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap