2 entry daha
  • şia'ya göre caiz olan nikah akdi. kısa süreliğine fahişe ile evlenme diye tanımlar isek dar bir tanım yapmış oluruz. esas itibarı ile tarafların cinsel birliktelik için evlenmeleri diyebiliriz. yoksa fahişe ya da jigolo olup olmadıklarının tanım ile doğrudan ilgisi yoktur.

    bu konuda hz. muhammet döneminde yaşanmış bir hadiseyi naklederler. bir kabile kuşatılmış, savaş sırasında erkeklerin icabına bakılmış ve ganimet olarak bir sürü kadın ele geçmiştir. tabi islam ordusundaki erler de uzun süredir eşlerinden uzak yad ellerde cihat ederken kadınsız kalmışlardır haliyle. hele arabın libido da malum. peygamber'den izin istemişler ganimet kadınlarla birlikte olmak için. peygamber de izin vermiş nikah kıymak kaydı ile. nikahın amacı belli. libidosu başına vurmuş askerlerin cinsel ihtiyaçları için kıyılmıştır nikahlar.

    imdiii ehli şia'ya göre bu genel bir izindir ve taraflar anlaşırlar ise her zaman muta nikahı kıyılabilir. ehli sünnet ise bunu o anın koşulları çerçevesinde istisnai bir izin saymakta ve cevaz vermemektedir muta nikahına.

    ne derece doğru bilmiyorum ama iran'da, er kişiler genelevlerin kapısında nikahı kıyıp çıkışta ise boşanmakta imişler. tipik bir hile i şeriye durumu.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap