1255 entry daha
  • bir arkadaşın şabalak bir arkadaşı gaza getirip okulun içinde torpil patlattırması. tamam bu olay bir lise için normal diyebilirsiniz çünkü her tenefüs osuruk bombası atılmayan lise yoktur. asıl olay bu şabalak arkadaşın kontrolden çıkmasıyla patlak verdi. adamın öyle hoşuna gitti ki günde 3-4 tane patlatmaya başladı artık. kimseye görünmeden merdiven boşluğundan bırakıyordu torpili ve güüümm! bir yankılanıyordu sanırsın okula bombalı saldırı var. iş çığırından çıkınca çocuğa "olum yapma lan bak yakalanırsan okuldan atılırsın" desek de artık kontrolden çıkmıştı. okulda olağan üstü hal ilan edilip tüm hocalar ve yönetim torpilciyi aramaya başlamıştı. hocalar her girdiği sınıfta bunun duyurusun yapıyordu o kişi aranızda bilen varsa söylesin diyerek ama kimse gık çıkarmıyordu.

    hatta bir gün lisedeki sınıf hocamız çok ağır konuşmuştu. sınıfın o anki soğukkanlılığını unutamıyorum. felsefe hocasıydı ve dobra bir adamdı. derste filan küfür etmekten çekinmezdi. işte başladı konuşmaya ve sonunda "o orospu çocuğunu bulun" diyerek bitirdi. herkes çaktırmadan torpili patlatan arkadaşın yüz ifadesine bakmaya çalışmıştı ama kimse renk vermemişti yine. sout park sessizliği olmuştu sınıfta. buna rağmen eleman ertesi tenefüs yine patlatmıştı. biz sınıfta ya da kantindeyken gürültü kopunca artık "cengiz yine patlattı" diyerek muhabbete kaldığımız yerden devam ediyorduk. çünkü bizim için gayet rutin bir olaydı.

    bir ders anısızın arama yapılmıştı patlayıcı maddeyi bulmak için. tüm okulda çantalar montlar filan didik didik aranmıştı ama eleman bahçedeki trafonun içine saklıyordu mühimmatı. bir derste en arka cam tarafında oturan benim yanıma oturmuştu. hoca ders anlatırken eleman yanımda torpili yakıp camdan aşağı attı ve ders anlatan kadın hocamız altına sıçarak "kim atıyorsa allah belasını versin bi yakalanmadı gitti" diyerek isyan etmişti. yine bir gün en üst kattan torpili bırakmış bodrum katında merdivene çıkıp ampül değiştiren hademenin dibine düşüp patlamış adamın beti benzi atmış bir süre kendine gelememiş. bunları da hademenin eşi anlattı. başında toplandık kadın başladı "atanın allah belasını versin benim cemal'imi niye korkutuyorlar inşallah çocuğu olmaz" diyerek. üstelik bunları derken torpilci eleman çıkıp "abla niye öyle diyosun" filan demişti. yine hepimiz bıyık altından götümüzü sıkarak gülmüştük.

    yönetim bir türlü yakalayamayınca artık sınıftaki inek güvenilir kişileri itirafa zorlamıştı. her sınıftan düzgün tipleri çağırıp ifadelerini almışlardı ama onlardan da gık çıkmamıştı. çocuk da her geçen gün sınırları daha da zorlamaya başladı. bir gün yazılıya girdik birkaç dakika olmuştu gireli yine bi gümbürtü koptu bi baktık cengiz yok. saniyesinde kapı çalındı ve eleman içeri girdi nefes nefese. daha torpil yere düşmeden deparı basmış olacak ki gümledikten birkaç saniye sonra kapı çalmıştı. birkaç hafta böyle geçti ve biri gizli bir itiraf yapmış olacak ki bi gün elemanı dersin ortasında alıp götürdüler. işte sen mi patlatıyorsun itiraf et diye zorlamışlar ancak elemanın babasının ensesi kalındı. müdür yardımcısının da arkadaşı zaten.

    işte eleman geldi anlatıyor, "hocam iftira atıyosunuz babamın avukatıyla görüşün isterseniz" deyince müdür yardımcısı geri vites yapmış. ya soruyorum işte oğlum filan diye bırakmış elemanı. işin en komik yanı da eleman bulunamayıp okulda efsane olunca sahte kara murat'ların çıkması. birkaç eleman arkadaş arasında ben patlatıyorum olum yaa diye hava atıyormuş. hatta bizim sınıftan bir arkadaş öyle bir ortamda bulunmuş kara murat'lık yapan elemana bişeyler sorunca triplere girmiş filan. tabi bunu duyan şabalak arkadaş da aynı yedi bela hüsnü'deki leşlerinin üzerine yatılan gaddar kerim gibi tüm icraatları ben yaptım diyerek itiraf etmek istedi ama elemanı zor vazgeçirdik. üzerinden 10 yıl geçti neredeyse şimdi evlendi bile ama şu an desen yine patlatır. öyle şabalak bir adam. bu arada okul yönetiminden okuyan olur belki diye söylüyorum, "torpilleri cengiz patlatıyordu hocam"
1156 entry daha
hesabın var mı? giriş yap