11 entry daha
  • son zamanlarda izlediğim en gereksiz film. o kadar sağlam oyuncunun bir araya gelip, sonucun hüsran olmasıyla gereksiz film oluyor; yoksa faruk aksoy filmlerinden daha iyi olduğu kesin.

    şebnem sönmez, fırat tanış, cezmi baskın, burak satıbol, tarık pabuçcuoğlu, bülent çolak, sadi celil cengiz, mine teber, ayhan taş, eşref kolçak, yılmaz gruda, köksal engür ve cahit berkay bir araya gelsin ama ortaya gereksiz göndermelerle dolu bir 28 şubat filmi ortaya çıksın. bu kadar iyi oyuncu bu filmde oynamayı nasıl kabul etmiş, hakikaten ilginç.

    başrol oyuncularından fırat tanış "bir daha türk dizilerinde yer almayacağım." gibi bir açıklama yapmıştı. böyle filmler yerine geniş aile (ilk iki sezonu) gibi kaliteli dizilerde oynaması kendisi için daha hayırlı olur.

    filmin senaryosuyla ilgili gereksiz bir kaç eleştiri:

    --- spoiler ---

    filmin yakışıklısı platonik takılırken öğretmen kız'a evlenme teklifi yaptı ve ertesi gün düğün kuruldu. lan bu ne, böyle mantıksızlık olur mu? tamam filmin sonunu düğüne bağlayacaksınız anladık da, öncesinde düğün tarihi filan kararlaştırılmış, çok daha önceden evlenme teklifi edilmiş olsa ya. ona göre senaryo değişikliği yapılmaz mı?

    düğünde şebnem sönmez'in attığı o "abi tiradı" da neydi? sanki film şebnem sönmez'le abisinin dargın olması üzerine kurulu gibi sonucu aile küslerinin barışmasına bağladılar. lan film 28 şubat, inek, atatürk büstünün yıkılması, ankara'dan müfettiş gönderilmesi, köyde ortalığın karışması üzerine kurulu değil miydi? ne ara filmdeki ufacık bi ayrıntı olan "abi-kardeş küslüğü kötü bir şeydir." filmin ana fikri oldu, te allam ya!

    --- spoiler ---

    sonra, vay efendim recep ivedik 4 niye rekora koşuyor? karşısında rakip olarak bu film varsa, koşar tabii.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap