2 entry daha
  • aşağıdaki nedenlerden dolayı olanaksız olandır:

    1. kumarhaneler açıkken, nasıl vergilendirileceği bir türlü bulunamadı. cihaz ve masa başına vergi getirilmesi konuşuldu ancak tutmadı.

    2. kumarhanelere yalnızca zenginlerin girmesi için özel kimlik sistemi de denendi. ancak bu da insanlar arasında ayrımcılığa neden olduğu için terk edildi.

    3. kumarhanelere yalnızca yabancıların girmesini sağlayacak bir düzenleme yapıldı. ancak bu da yürümedi.

    4. kumarhanede kara para aklamayı engellemenin pratik bir yolu yok. adam ben bunu kumarda kazandım diyecek. kimse de bir şey kanıtlayamaz. özellikle de o paranın belirli bi yüzdesinin masada bırakılması karşılığında kumarhane de memnuniyetle karşılayacaktır. özellikle de türkiye zaten kara para cenneti olmuşken çok gereksiz bir davranış olacaktır.

    5. kumarhanenin sakıncaları arasında bugün sıkı bir denetimle önlenebilecek tek konu kredi ile oyun oynatılması. bu engellenir, ancak kara para aklama ve mafyalaşma başta olmak üzere eski tas eski hamam devam eder.

    tabii ki yeni açılacak kumarhaneler de eskiden bu kumarhaneleri işletmiş ya da halen yurtdışında işletmekte olan mafya bozuntuları tarafından açılacak. sonuçta hem know-how hem de sermaye onlarda.

    gelecek bir kaç israilli ve rus zengin için bunu riske etmeye kesinlikle değmeyecektir.
590 entry daha
hesabın var mı? giriş yap