24 entry daha
  • müslüman olmadığını, bunu belli etmekten de çekinmediğini göstermektir. kanunların müslümanları koruduğu kadar müslüman olmayanları da koruduğunu düşündüğünü ve devlete güvendiğini gösterir.

    salaktır biraz yani. islam hoşgörü dinidir de, müslüman hoşgörülü değildir. yani kitapta bir sorun yok kardeşim. müslümanda var sorun.

    islam dinine göre haram ve yasak olanlar bu dine mensup olanları ilgilendirir. hem müslüman olduğunu iddia edip hem de gereğini yerine getirmeyen, günah işleyen adamı önce uyarmak, sonra da cemaatten uzak tutmak gerekir. günah işleyenin cezasını bu dünyada biz verecek isek ahiretin ne anlamı var, cehennem ne içindir?

    fakat ağzını burnunu kırmak, bağırıp çağırmak falan kimsenin haddine değildir. suç ile günahı birbirinden ayırmak gerekir.

    ayrıca suç ile ayıp olanı da ayırmak gerekir. "mağdurum, içki kokusundan rahatsız oluyorum, bu kafir de yanımda içiyor, alın bunu hapse atın" saçmadır. kimseyi yanında osurdu diye hapse attıramazsın. ne zaman ki sarhoş adam gelip hakaret eder, darp eder veya başka türlü zarar verir, o zaman cezası tck'da bellidir.

    hiç bir türkiye cumhuriyeti kanunu yoktur ki sarhoş adam dövülebilir yazsın. kanunda sarhoşken yapılamayacaklar yazılıdır mesela araç kullanamazsınız, mesleğiniz ne olursa olsun onu icra edemezsiniz yani sarhoşken çalışmak, mesaiye gitmek suçtur. cezası da sarhoşken ne yapıldığına göre değişir ama herhangi bir durumda dayak falan değildir.

    ey müslüman, sen kim oluyorsun da kendini allah'ın yerine koyuyorsun da, ahirette verilecek cezayı bu dünyada vermeye kalkıyorsun? sen ne biçim müslümansın da şirk koşuyorsun?

    aklını başına toplamazsan ahirette yerin hazırdır.

    haydi şimdi allah'a emanet ol.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap