262 entry daha
  • bugünkü uçuşu çok değişik bir deneyim yaşatmıştır. pilotların yolcularla konuşmaya erindiğine çok rastladım fakat yolcularla sürekli konuşan bir pilota ilk kez rastlıyorum. uçuş başlamadan bilgiler vermeye başladı pilotumuz sağda güneşin batışını görebileceğimizden başladı sonra bulutlardan örnekler verdi, hangi bulutların uçuş için tehlikeli olduğunu anlattı. yağmur bulutuna doğru hafif alçalarak yolcularına yağmurun nasıl yağdığını gösterdi. sürekli coğrafi blgiler verdi. sağda şurası solda şurası diyerek yolcuları bilgilendirdi. özellikle uçağa yeni binen veya uaçk korkusu olanlar için son derece yararlı bir uçuştu. hatta son kez konuştuktan sonra bütün uçak pilotu alkışladı arada bravo diyenler bile vardı. istanbul'a inişi de çok iyi yaptı. uçak piste inerken kaldırımdan yola inen bir araba kadar sarsıldı adeta. kapılar açıldığında ise kabin görevlilerinin arasında kokpitin kapısında inen yolculara selam verip iyi akşamlar dilerdi. inen tüm yolcular da kendisine teşekkür etti. darısı diğer pilotlara demek gerek.

    bir de kabin amiri abladan bahsetmek istiyorum. ablamız yaşı baya geçkin fakat hoş bir ablaydı ve uçuş hakkında bilgi verirken ve güvenlik tedbirlerini anlatırken çok ilginç bir sesi tonu ile konuşuyordu. banu alkan mı desem ne desem bilemedim birazdan soyunacağız falan herhalde diye içimden geçirdim. bir zamanlar 900 hat reklamı vardı orada çok rahat seslendirme yapabilir bu konuşma tarzıyla.

    not: kabin amiri hakkında yazdıklarımda en ufak bir aşağılama veya hakaret yoktur. sadece çok değişik geldi konuşma tarzı ve paylaşmak istedim.
561 entry daha
hesabın var mı? giriş yap