215 entry daha
  • ev sahibine hizmet edip parasını kiracıdan alan kişi.
    olmaz olsun. hepsi toptan yok olsun zira bir işe yaradıklarını görmedim. emlakçı dediğin bana ev bulmalı değil mi arkadaşım? aynı semtin içinde adım başı emlakçı var. ben hepsini tek tek gezdikten sonra, hatta düşündüğüm semtlerdeki emlakçılara da tek tek sorduktan sonra evi kim bulmuş oluyor anlamıyorum.

    diyebilmeliyim ki misal işim istinye'de, çekebileceğim maximum yol 30 dk, ev balkonlu olmalı, köpek kabul etmeli, aracım yok, toplu taşımaya yakın olmalı, kira aralığım şu, bana ev bul. emlakçılık böyle olsun yeter la ev aramaktan imanım gevredi bir boka yarayın. utanmadan iğrenç evleri göstermeyi biliyorsunuz, hiç mi demiyorsun ev sahibine bu ev kiraya verilir mi ayıptır, tadilat yaptırın amk. utanmadan göster, utanmadan o kiraları iste. iş etiği sıfır. adamın evine kiracı bul, adama hizmet et, parasını benden al.

    çoğu da yalancının düzenbazın önde gideni. kaç tane sahte ilan gördüm, olmayan evi koymuş oraya, arıyorsun o ev verildi diyor ama ilan günlerce kaldırılmıyor hatta yenileniyor. amaç, o yok ama bu var, kiralasana demek. sonra konum bilgisi. kafadan sallıyor oraya bir konum. güvenip arıyorsun, gidiyorsun ev anasının nikahında çıkıyor. sonra evin fi tarihinden kalma fotoğraflarını koymuş. gidiyorsun, içi harabe. o gördüğün evle ilgisi yok. baştan konuşuyorsun bak bende köpek var, ev sahibi arıza çıkaracaksa hiç gelmeyeyim, yok ben ayarladım diyor. yine bir sürü yol tepip gidiyorsun, karşında doğulu bir amca ve teyze, evde köpek dediğin zaman ağzı açık kalan, melek girmez diyen insanlar, bizim emlakçı hala sırf parasını almak için iki tarafı da kandırmaya çalışıyor.

    bunları geçtim kiraya vermeye çalıştığı evi tanımıyor. ya bi git bak bu ev nasıl, neyi eksik, neyi avantajlı. bana de ki gideri yok, bulaşık makinesi kullanamazsın. her şeyi tek tek ben mi soracağım amk ya. nasıl gelsin aklıma evin boruları delikleri. bilsene üzerinden para kazandığın malın özelliklerini.

    haram olsun işini böyle yapanların kazandıkları para. boğazlarında kalsın. düzgün yapanına hiç denk gelmedim. delirtecek bu ev arama işi beni. az kaldı.
779 entry daha
hesabın var mı? giriş yap