126 entry daha
  • turkiye'ye girene kadar sahane firma, turkiye'de mng kargo ile anlasmislar ve bugun sahane bir gorusme yaptik kendileri ile.

    bir gonderi fedex 'ınternational priority' tanimi ile tarafima florida'dan gonderilir. (ilgili tanimin iddiasi avrupa bolgesinde yer alan ulkelerin coguna 2 is gunu, max 1-3 is gunu icerisinde paketin tarafima teslim edilmesi).

    17'si aksami florida'dan yola cikan (dikkat, cuma gunu) kargo 18'i sabahi memphis, aksami fransaya iner. 20'si sabah 8'de istanbul'a gelir.

    geldik bizim turk gumrugune ve tadaa saat sabah 10'da fedex'te notification belirir, gumrukte delay yasaniyor, musteri tarafinda yapilmasi gereken birsey yok diye.

    dunden bugune hicbir degisiklik olmayinca fedex turkiye aranir ve o ne? mng kargo acar telefonu.

    yurt disindan gonderi var denir, gumruk servisini arayin derler.

    kendilerini aradigimda gecen konusma ise:

    -merhaba hanimefendi ben nyks su gonderi numarasi ile bir paketim var nedir akibeti ogrenebilir miyim?
    +gumruge takilmis efendim.
    -peki de sitede benim birsey yapmama gerek olmadigi, gecikme oldugu belirtilmis, madem gumruge takildi priority shipment oldugunu bile bile bana niye haber vermiyorsunuz?
    +efendim priority shipment yurt disindan turkiye'ye gelene kadar gecerli, burada biliyorsunuz gumruk var.
    -gumruk var da hanimefendi priority diye benden almissiniz ekstra $40 para, tum iletisim bilgilerim var neden beni arayip, mail atip durum ile ilgili bilgi evrak neyse talep etmiyorsunuz?
    +beyefendi bu paketin icerigi 70 euro'dan yuksek oldugu dusunulerek gumruge tabi tutulmus, biz dusuk oldugunu belirterek(neye gore belirttikleri de belli degil, orada bir tane ofis annesi var, ah yavruuum, bu 70 eurodan yuksek alisveris yapmaz bizim hatcanin oglu bu, almayin bundan gumruk yaziktir mi diyor? neyin kafasi bu?) ekspertiz istedik, eger cok acilse siz de ekspertiz memuru ile istanbul'da gorusebilirsiniz.
    -hanimefendi o paket kapima kadar 3 is gunu icinde gelsin diye para oduyorum ben size, balikesir'den kalkip istanbul'a mi geleyim siz isinizi beceremiyorsunuz diye?
    +biz size hizlica bugun icerisinde donus yapmaya calisalim
    -rica edicem yarina elimde olacak sekilde ne gerekiyorsa yapin.
    +...

    su cumle "+efendim priority shipment yurt disindan turkiye'ye gelene kadar gecerli, burada biliyorsunuz gumruk var." benim fedex ile calismayi birakma sebebim oldu.

    bu aralar turk kargo firmalarinin basina bisey gelirse muhtemelen bendendir.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap