28 entry daha
  • kısmen görme engelliyim. yeni oldu bu. son bir kaç yıldır. bu sürede kitap da okuyamadım. neyse.
    şimdi kafamı ve gözümü toparladım (göz aynı gerçi) ve kitap okumaya başladım. basılı kitap okuyamıyorum. elimde sürekli büyüteç olması gerekiyor. o nedenle imkasnsız. ben de ebooka geçme çabasında oldum. elimde br android telefon var ve ereadera geçmeden önce format seçmek ve ona göre cihaza yönelmek istiyorum (acelem yok)
    şimdi meritokrası ile zaten okumak istediğim bir kitabı buldum. bir de okumam gereken bir kitabı kendim taradım ve word'den epup yaptım online çevirici ile.
    çevrilen kitap gayet düzgün oldu. (anlıyorum ki tesadüf) ve onu okudum. okuyorum. ancak meritokraasideki kitap 4 ayrı uygulama denememe rağmen telfonda düzgün görünmedi. lan bu ne diyerek düzeltme çabasına girdim ve sigil ile tanıştımm. ve zaten gördüm ki epup bir html dosyalar bütünü (tamam xhtml) neyse. htmle yabancı olmayan birisi olarak meirtokrasiden gelen kitabı düzeltmeye çalıştım. yok olmuor. indent eklenmiş. gitmiyor. (bir yandan da kitabın yapsını bozmayayım deedim ama ....) kaç gündür okuyamıyorum kitabı. neyse şimdi açtım sigili. kitabı da açtım. tüm metni kopyaladım ve notepad++ ay yapıştırdım. oldu sana düz metin. oradan da yeni bir epub açtım sigilde. tek xhtml'e yapıştırdım. başlıksız kapaksız şunsuz bunsuz... oh be. nihayet indent gitti. font, uygulama ile değişebilir hale geldi. ne yaparsam yapayım görünebilir boyuta getiremediğim dipnotlar metin ile aynı boyuta geldi. mis.
    ctrl-space ile tüm biçmleme kalkıyor diyor sigil ile ama olmuyor. css'de var. onun da etkisi olsa gerek. ama özetle, eğer ereaderlarda da böyle sorun yaşayacaksam kendi kitabını kendin epub yap diye bir yaşam süreceğim kesin.
    burada tek veya en büyük neden görme sorunum. normal bir insan daha küçük fontlarda okuyabilir. ancak ben 4,7" telefonda 70 boyutuda font ile okuyabiliyorum. bir de sağdan soldan 1 parmak indent olunca japınca gibi kelimeler hece hece yukarıdan aşağı oluıyor (du) neyse kurtuldum. çok düzen görünüm takınıtılı olmamak lazım. ha, kapağı falan eklerim gerekise ama şimdilk okumak dışında önceliği yok bu kitap için. meritokrasinden başka kitap da denemedim açıkçası.

    bu arada kindle pw2 aldım. çok memnunum.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap