28 entry daha
  • * ne yazik ki spoiler icerebilir*

    film toplumdaki cinsiyet rolleri* uzerine soyledikleriyle akilda kalacak. kadinlarin sadece bir obje olmasi, basrol oyuncusunun "abi birisiyle evlenmem lazim" diyip kiyafet diktirir gibi istedigi kadinin ozelliklerini saymasi. arkadasinin sirf es bulmak icin bir yarisma acmasi. adamin barda tum kizlar aptal demesi gibi... ilk yarisi tamamen kadinlarin erkekler tarafindan nasil gorundugunun tasfiri ve elestirisi.

    daha sonra ise tum bu durumun psikanalatik bir yontemle resmedilmesi. adamin felc oldugu sirada gordugu ruyasinda hayatindaki tum kadinlarin bir bir gozukmesi, tabi ki cinsellik erotizm ile bezenmis bilinc alti mozaikleri...

    film gercekten beni rahatsiz etti; iskence sahnelerenin bitmesi icin dua ettim. fakat kizin ofkesinin, hayatinda cektiklerinin ve ikinci sinif bir cinsiyet olmus olmasinin verdigi ofkenin gozumuze batmasi icin bunun yapilmasi gerekmis olabilir.

    *film temposu ve iskence sahneleri yuzunden elestirilmis, fakat filmin yonetmeni, kamera acilari ve oyunculuk acisindan takdir toplamistir.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap