164 entry daha
  • vasıfsız ve art niyetli hakem.

    merak ediyorum, bu gece vicdanı rahat uyuyabilecek mi acaba? zira, maçın sonucuna etki eden büyük, seyrine etki eden küçük ve büyük yanlış kararlarıyla belki de bir kulübün ve milyonlarca insanın hayalleriyle, emekleriyle oynadı. halbuki bu sporda oynanan şeyin top olması gerekiyordu.

    bu oyunda bu zamana kadar sayısız hakem hatası oldu ve bu zamandan sonra da olacak. buna en ufak bir itiraz yok. ancak, hata başka kasıt başka. şeref, haysiyet başka eyyam başka.

    penaltı vermezsin, görmemişsindir, ikna olmamışsındır, eyvallah. devamı gol ile sonuçlanan faul pozisyonunu görmemişsindir, eyvallah. tüm bu kabul edişler ancak gerçekten kasıt barındırmayan durumlar için geçerlidir. ama sen ilk ve ikinci yarıyı gece-gündüz gibi zıt yönetiyorsan, kararlarında bir standart tutturmuyorsan buram buram art niyet kokarsın. hakemliğin görev tanımını bilmeyip futbolcu edasıyla alenen vakit geçirmeye çalışıyorsan ve ikinci yarıdan beri her kaleci vuruşunda vakit geçiren kaleciye 90+3'te sarı kartı gösterip o dakikaya kadar vücut dilinle bile uyarmıyorsan leş gibi art niyet kokarsın. maçı baştan sona izleyen insanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır.

    bu akşam gol olmayan sayısız pozisyondan herhangi biri gol olsaydı da aynı şeyleri düşünecektim. o topu kaleye sokamayan her bir oyuncunun canı sağolsun. çünkü hepsi çirkinleşmeden haysiyetleriyle mücadele etmeye çalıştı. peki ya siz hakem altılısı, maçı haysiyetinizle yönettiniz mi?

    adil olun yahu! sadece biraz tarafsız olun! gözünü, verdiğiniz kararları tuttuğunuz takımın rengi bürümesin. kararları siyaha, beyaza, maviye, sarıya, turuncuya, bordoya, kırmızıya, yeşile göre vermeyin. hata yapın ama kafanızda tilkiler olmadan hata yapın. herkes için her yerde adaletli olun. hatalı yönettiğinizde değil ama art niyetli yönettiğinizde hak yediğinizi unutmayın.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap