16 entry daha
  • cok sevgili diane 35lerimiz kucuk sari haplardir, hayata pembe gozluklerle bakan cheja hanimin sandigi gibi pembe, hayata nasil baktigi konusunda bu durumda yorum yapmayacagim ssg beyin sandigi gibi de yumusak degildirler.

    polikistik over, killlanma tuylenme, cilt bozuklugu, hormon bozuklugu gibi rahatsizliklar (ki bunlar birbirinin sebebi/sonucu da olabilmektedir) icin tavsiye edilir, bunyeye gore ortaya cikan veya cikmayan bin tane yan etkisi vardir.
    bu rahatsizliklari yasayan hanimlarin bir nevi ask - nefret iliskisi yasadigi bu ilacin en pis huyu 2. tip polikistikte (klasik belirtiler gostermeyen fekat tedaviye gec cevap veren tip) birakildigi zaman regli kesmesidir, hal boyleyken hormonlar neye ugradigini sasirir, ostrojen progesteron guzel guzel normal seviyedeyken bir anda testosteron tavana firlar, bunye neye ugradigini sasirirken kisi manik depresif belirtiler gostermeye baslayabilir, korkunuz.

    2. pis huyu ise yavas yavas kilo aldirmasi ve ayni yavaslikta kisiyi depresyona sokmasidir (bazi insanlarda depresyon kismi ekspres olabiliyor, zorlamayin derhal birakin). neyse, bu yavasliktan oturu depresyondaki halini zamanla normal hali sanmaya baslayan kisi normalin bu olmadigini ilaci birakirsa anlayacak, tahminen de "aaa hasktr yahu?" filan gibi bir tepki verecektir, oturup gecen yillarina yanacaktir.

    nihayetinde diyorum ki, uzun suredir bu ilaci kullaniyorsaniz ve arada bir "yahu ben eskiden hic boyle degildim, enerjiktim nese doluydum" gibi cumleler kuruyorsaniz killanin, arada bir baglanti olabilir.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap