19 entry daha
  • şimdiye kadar oynadığım en iyi platform oyunu. ışıklar, atmosfer, müzikler ile 2015 yılında olduğumuzu iyice belli eden bir oyun olmuş. daha ilk hikayeyi anlatma kısmında bile gözlerim doldu ki bu çok büyük bir başarı. daha karakterlere ısınamamışsın, oyunu benimseyememişsin ama öyle bir atmosfer ve müzikle başlangıç hikayesini anlatıyor ki etkilenmemek imkansız. ilk izlenimi böyle müthiş bir şekilde verince devamında da oyunun sizi içine alması uzun sürmüyor.

    daha %25'lik kısımını bitirdim. oyun gidilcek yeri size söylese de öyle bir tasarlamışlar ki siz oyunun lineerliğini hissetmiyorsunuz bile. zaten oyunun her bir sahnesi sanat eseri tadında tasarlanmış. oyun genel olarak mavi, kırmızı ve yeşil tonları ağırlıklı olarak tasarlanmış. bu kadar renk cümbüşünün içinde bile bize vermek istediği yıkımı ve çürümüşlüğü en üst düzeyde vermiş.

    müzikler ise zaten başlı başına bir başyapıt. ders çalışırken, kitap okurken, yatmadan önce aç dinle.

    oyunun en sinir bozucu kısmı ise zorluğu. şuana kadar bulmacaları o kadar zorlamadı ama zamanlama olayı abartılı şekilde zor hale gelebiliyor. örneğin 4,5 basamaklı bir sistemi geçmeniz gerekiyor ama daha ilk basamaktan bütün düzeneğin zamanını ayarlamazsanız geçebilmeniz şansa kalmış oluyor. bu da oyunda en az 4,5 kez ölmeniz demek oluyor. ama bu benim için eksiden çok artı bir özelliği oldu oyunun. bu sayede bu sanat eseri ile daha uzun vakit geçirmiş oluyorum.

    son olarak oyunu gamepad ile oynamanızı tavsiye ederim. zaten standart gamepadleri bile desteklediği için sizi uğraştırmıyor.

    oyunu bitirdikten sonra tekrar editlerim ama şimdilik oyunu çok sevdiğimi söyleyebilirm. genel olarak verilen puanları hak etmiş gibi gözüküyor.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap