226 entry daha
  • konuyla alakalı yüz puanlık uzmanlık sorusu

    bir genci ara eleman olmak yerine sokak arasında bir binadan mütevellit, herhangi bir kampüsü olmayan ve potansiyel öğrencilerini "rahat ol panpa, sudan ucuza diploman burada" sloganlarıyla karşılayan bir üniversitede lisans bölümü okumaya iten sebep aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru bir şekilde belirtilmiştir.

    `a)meslek liselerinin eğitim kaliteleri düşüktür.b)` mesleki eğitim alıp ara eleman olmak aile, arkadaş çevresi hatta karşı cins gözünde daha düşük bir sosyal statüde olmak anlamına geliyordur.
    `c)` ara elemanların kazandığı ortalama ücretler o kadar düşüktür ki mahalle arası "rahat ol pampa" mottolu üniversiteden lisans diploması alıp işsizlik ihtimaline rağmen şansını orada denemek daha mantıklı geliyordur.
    `d)` firmalarda “lisans diploması fetişi” vardır. lisans diploması olmayan kişi ne kadar çalışkan, zeki, bilgili, deneyimli olsa da “ayh bari açıköğretimden falan bi diploma alsaydın, şirket politikası gereği terfi ettiremiyoruz öbür türlü” diye insan kaynakları tarafından püskürtülüyordur.
    `e)` hepsi ve daha fazlası.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap