2 entry daha
  • tıbbi kısmını es geçip, uzmanına bırakıp yaşadığım süreci anlatıcam. yaptırmayı düşünen her kimse bilsin başına gelecekleri az çok diye.

    verdiğim 30 küsür kilo neticesinde sarkık bi deriyle kaldım. çok çirkin bi görüntüydü evet, ameliyata karar verdiğim an herkes vazgeçirmeye çalıştı evet. ama ben böyle yaşamak istemedim. bunu tercih etmedim. yaşanabilirdi belki. bilemiyorum.

    çok güvendiğim bi doktordu öncelikle ameliyatımı yapan. bunun ne kadar önemli olduğunu ameliyat sonrası daha iyi anladım. ameliyata girerken son dediğim 'seni bi daha ne zaman görücem'di. gözünü açtığında yanında olucam dedi, oldu.

    3.5 saat sürdü. liposuction yani yağ aldırma yoktu. sadece sarkan deriyi kesip kalanı gerip yapıştırdı. ameliyat sonrası nerdeyse hiç ağrım olmadı. bir gün bile. ama tek başıma yatakta hafif dönmek 4 günümü aldı. uyandığımda bedenimi saran bi korsem ve 2 tane direnim vardı. ameliyattan kalan kanların gitmesi için. narkozun etkisi biraz geç gitti. ilk 2 günü hala bulanık. ilk defa narkoz aldığım için olabilir. sigara kullanıyorum, fazlasıyla. ama ameliyattan sonra bi kere öksürmedim ya da balgam olmadı. anestezi doktorum sağolsun. öksürmek, hapşurmak ve gülmek dünyanın en acı veren şeyleriydi ilk 10 gün. ben sadece gülme kısmını durduramadım çünkü narkozdan nasıl ayıldığımı odadaki herkes kendi gözünden teker teker anlattı. ki doktorum dahil herkesi ben normal uyanmam diye uyarmıştım.

    1 gece hastanede yattım. sabah 9da ameliyata girdim. 1 gibi çıktım. akşam 6da yürüyceksin dediler. o biraz sancılıydı. yatana kadar 3 kere yürüdüm. hepsi ayrı eziyetti. öğlen 1de doktoruö geldi, dikişlerime baktı, gidebilirsin dedi. eve geldik.

    tek başıma bir cm oynayamıyordum yerimden. ödem atması için ağrı kesici verdi ilaç olarak. bir de antibiyotik.

    herkeste olan birşey mi bilemiyorum ama benim ameliyatımın bu kadar ağır geçmesinin nedeni iç organlarımın meydanı geniş bulup yayılması oldu. biraz yer değişikliği yaşadılar. sıkıntı dış dikişte değildi. dışardaki bir kasığımdan diğerine olan yarık yapıştırmaydı zaten ama iç dikişlerim en ufak hareketimde 'yavaş ol biz burdayız' dedi.

    15 gün dikişlerim gerilmesin diye iki büklüm yürüdüm. boynum ağrıdı. hep aynı pozisyonda yatmaktan da belim. en kötüsü direnlerdi ama. 3. gün direnlerimle vedalaşmaya koşa koşa gitsem de o anki acı fenaydı.

    ameliyattan tam 1 hafta sonra önemli bi mülakatım vardı. arabayla gitmeme rağmen biraz yürüyüş dikişlerimi zorladı ve dikişler kanadı. önemli birşey yoktu neyseki ama bahsettiğim 50-60 adım. bu kadar kısıtlanıyorsunuz. benim kadar hiperaktif ve yavaşlığın ne olduğunu bilmeyen bir insansanız hele ameliyatlı olduğunuzu unutup ani bi hareketle acıyla 'hassiktir' diye bağırışınız eşzamanlı oluyor.

    20 gün rapor aldım işe gidemedim. dün son kontrolum vardı ve doktorum istifa etmemi önerdi. 3 aydan önce tam olarak kendine gelemezsin. bişey olmaz ama sen ayakta duramazsın o kadar dedi. oturarak çalışsam bi sıkıntı yoktu ama benim günde 7 saat ayakta durduğum bir işim var.

    ameliyat olalı bugün 18 gün oldu. tek başıma oturup kalkabiliyorum ama merdiven çıkamıyorum. günde 3 km yürüme iznim var. mutfakta uzanıp dolaptan tabak alamıyorum ya da yere birşey düşürdüğümde eğilemiyorum. korse 1 ay daha benimle. uyurken bile çıkaramıyorum ama onunla kendimi güvende hissediyorum. sıcaklardan arada bunalttığı oluyor. bu hafta işe başlıcam. müdürüm bu sürede başka bi alanda oturarak çalışabileceğimi söyledi.

    liposuction olmadığı için vücudumdaki kesik dışında dış görüntümde bişey yok. morluk gibi. bi farkta yok şimdilik çok fazla çünkü hala ödem var. 4 ay spor yapmam yasak. bu yaz yüzmek kesinlikle yasak.

    son gittiğim kontrolle şimdi olsan yaptırır mıydın dedi doktorum. hayır yaptırmazdım ama iyki yaptırmışım dedim. zor ama ihtiyacım olandı. ama kesinlikle estetik operasyon diyip hafife almayın. iyce araştırmadan, inandığınız bi doktor bulmadan paldır küldür girişmeyin. herşeyden önce gerçekten ihtiyacınız var mı bunu bilin. düzenli sporla halledebileceğiniz bir durum varsa ortada kolaya kaçmayın çünkü emin olun bu kolaya kaçılan kısım değil.

    son bişi daha. gülünce hapşurunca ya da öksürünce hissettiğin acı tam olarak şöyle: karın kaslarınızı tek tek hissettiğinizi ve onların hepsine iğne batırıldığını düşünün. sonra bu ameliyatı bi daha düşünün.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap