46 entry daha
  • cok hasta, bunun icin sonunda bir uzmana basvurmakta careyi buldum.
    iste bir uzman gorusu, bir uzman bakis acisi:

    19.08.2004 16:22 bbc -> chlo: efendim aylardir, hatta yillardir huseyinle tartisiyoruz. size bir danisayim dedim:
    bulan mi daha hastadir, gulen mi?*

    19.08.2004 16:34 -chlo- çok zor bir konu efendim bu. isterseniz literatüre bir göz atalım bu konuda,
    boston republic jr. ın "finding, binding, smiling and etc." diye bir makalesinde diyor ki,
    "asıl bulanla asıl gülenin kim olduğunu ayrıştırmamız gerekiyor. zira bulunan gülenin gülmesiyle tasdiklendiği için (ki buna belirleyici gülümseme yani definitivus smilus deniyor) gülenin bulan, bulanınsa farkında olarak ya da olmayarak gülenin gülmesine sebep olduğu için asıl gülen (arkitepus smilus) olduğunu söyleyebiliriz. şüphesiz ki bulanla gülenin aynı şeyden bahsetmiyor olmaları bu durumun istisnasını teşkil etmekle birlikte,
    hasta olan gülindir."

    19.08.2004 16:40 bbc -> chlo: efendim harika bir aciklama. bence gulen hastadir efendim kisaca. bulan hasta diildir demiyorum ama gulen daha hastadir. bulan zaten hasta, ara sira sacmaliyor, ama gulen neden guluyor ki? daha hasta oldugu icin.

    19.08.2004 16:47 -chlo- tabi efendim, nasıl isterseniz. makalenin geri kalan kısımlarını da bilgisayara geçimeye çalışırım. ancak sonuç bölümünde şöyle birşey de vardı efendim. ya gülen bulanın hastalığına gülüyorsa? ya da ya bulan gülenin gülsün de hasta olsun diye mahsus buluyorsa. fakat kitabın zayıf tarafı hep bu, yani sanki gülenle bulan aynı aman ve mekanda ardışık bu işi yapıyorlarmış gibi değerlendiriyor. bilimsel yntem tutarlılığı için ekvatordaki bir gülenle kutuplardaki bir bulanı karşılaştırmamız gerek.
    bence bu konunun ayrıntılarına inersek netleşebilir, mesela gülenler çaya şeker atıyor mu, bulanların romatizma , gülenlerin akciğer yetmezliği gösterme oranları nedir?
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap