3 entry daha
  • terörle mücadeleyi devlet yani tsk ve egm yapar, onlarda hükümet değişimlerinden etkilenmez zira anayasadan güç alarak yine orada belirtilen görevlerini yaparlar. ancak siz, ülkede benden başka güç olmayacak der ve hem tsk'nın hem egm'nin yetişmiş kadrolarını 10 yıl içinde ya hapse atar ya görevden uzaklaştırır ya da görevle alakasız yerlere sürerseniz devlet çarkı yavaşlar yerine getirdikleriniz de ister yetersizlik ister tecrübesizlikten olsun görevini yapamazsa, bugünkü noktaya gelirsiniz.

    sorun akp'nin iktidardan gitmesi değil, devletin devlet gibi çalışmasını sağlayamaması, yapılan uyarıları dinlemeksizin partizanca davranması ve sürekli maceralara girişmesidir. devleti kendi haline bırakırsanız zaten o varolma dinamiklerine uygun olarak, güvenlik ve kamu çıkarı odaklı olarak gerektiği gibi çalışır. her ülkede olduğu kadar sapma gösterir, sadece bu sapmaların biçimi yerel kültüre göre şekillenir.

    akp 14 yıldır iktidarda olmasına rağmen halen ülkedeki son durum ve olumsuzluklardan sorumluluk kabul etmiyor ve çok güzel yönetiyorum diyorsa, zaten bir sonraki seçime kadar yönetecek ülkeyi.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap