7 entry daha
  • atatürk'le tuhaf bir sevgi-nefret ilişkisi olan yazar. bir yandan sevdiği insanları asmış ve iktidarı onunkilere vermemiş, bu yüzden öfkeli. öte yandan istediğini asabilecek güce sahip olmuş bir figür ve bu güce ulaşmak yazarın fantezilerini süslüyor.

    --- spoiler ---
    atatürk'ün zamanında niçin iskilipli atıf'ı sallandırıldı? bu topraklarda gavurun hüküm sürmesi için iskilipli gibi adamların yokedilmesi gerekiyordu. bunun için önce birinci meclisi, tamamen islami bir hayata dair hükümler alan, misak-ı milli'nin asıl sınırlarını savunan yiğit adamları feshettiler, katlettiler vesaire... siz bizim masum vekillerimizi ve alimlerimizi katledince gavur olmuyorsunuz, üstüne haklı oluyorsunuz; biz sizi tehdit edince suçluyuz öyle mi? göreceğiz elbet bir gün
    --- spoiler ---

    1920'de olmuş bu olaylar ha. yazarımızı da demek ki 1940'ta derin füzyona koydularsa, şimdi uyanıp eski usül rövanş istemesi anlaşılabilir bir şey.

    katlediceksiniz yani. eminsin. üçüncü dünya savaşı gelecek, ekonomiler demokrasiler çökecek, mehdi mesih falan önde kıtır kıtır doğruyacaksınız adamları. gerçi onların gelmesine gerek yok ilk kısmı yeter.

    ordu da vay amk adamlara bak ne siktiler laikleri diyecek dimi kardeş? millet de of be iç savaş ne güzel başladı zaten dünden hazırdım diyecek. nasıl bir dünya kurgusu yalnız ha nasıl bir inanılmışlık. kafasındaki anadolu halkı konuşsa "bir kereye mahsusdur kardeş ne düşünüyorsa ben de onu düşünüyorum çünkü ortak bir yönümüz var; müslümanız ;)" diyecek. o derece emin yani.

    necip-fazılizm'in böyle yan etkileri mi var?

    (bkz: #61350148)

    yoksa kişi kültlerinde gizli bir güç "güce tapanlar güce çekilirler" yasasını mı işliyor?

    hastalıklı düşünceler. ışid kafası. bak böyle tipler de vardır ışid'de. kültürlüdür entelektüeltir hayatını yaşar. kafası çalışır ama işte hastalıklı çalışır. oturur diker diker, pat diye yıkar. sekiz sene amerikalarda mühendislik okur, yükseğini yapar, gelir suriyeye silahlanır sekiz ayda "şehit" olur. allah için şehit, halifesi için şehit, içindeki boşluğu neyle dolduruyorsa artık bilinmez. akıl hastaysa iradenin kontrolünü nefse bırakmaz ki nefsi aradığı allaha varsın varacaksa.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap