6 entry daha
  • hafızam beni yanıltmıyorsa eğer kaşar değil eritme peyniri olan bu ürün hatırladığım kadarıyla ilk çıktığı yıllarda "kaşar" ifadesiyle satılıyordu. (dilimli kaşar, dilimli tost kaşarı gibi) yine yanılmıyorsam bir vatandaşın mahkemeye verip davayı kazanması sonucu bu üründeki "kaşar" ibaresi çıkartılmıştı.

    yani tost kaşarı, dilimli tost kaşarı vb. ifadelerin yer alması gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle tüketiciyi aldatmaya yönelik bir girişim şeklinde değerlendirilip isim değişikliğine gidilmişti. hatta bununla da yetinmeyip paket üzerine "eritme peyniridir" ya da "eritme peynirinden elde edilmiştir" gibi ifadelerin yer alması kararı alınmıştı. *

    velhasıl bu ürünle tost yapan kişilerin en çok şaşırdıkları durum ise çok çabuk erimesine yönelik. taze kaşar, kaşar ya da adına ne derseniz deyin hiçbir kaşar türü bunun kadar hızlı erimemesiyle aslında tüketici nezdinde "süper bişi bu hemen eriyo tadı da gayet lezzetli" psikolojisinin zeminini oluşturuyor.

    benzer bir deneyimi yaşamak isteyenler eritme peynirini ekmeğin içine sürüp tost yapmayı deneyebilir. çok çok büyük bir ihtimalle aynı deneyimi yaşayacaksınız ve o zaman neden bu ürünü yüksek fiyatına rağmen aldığınızı sorgulayacaksınız. bu aşamadan sonra hiç tüketmediğiniz kadar eritme peynir tüketebilirsiniz. benden söylemesi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap