24 entry daha
  • göründüğü kadar kolay değildir. "ben kendimi biliyorum yea" düşüncesindeki kendiniz teoridedir. gerçek kendinizle ancak bazı şeyleri tecrübe ederken karşılaşırsınız. bunun nedeni bana kalırsa, bizi biz yapan şeylerin benimsediğimiz fikirlerden çok, beyin kimyası gibi biyolojik özelliklerimizin genlerimizde kodlanmış olmasıdır.

    örnek olarak, şans eseri dedenizin dedesinden size miras olarak stresle başa çıkamamaya neden olan, beyninizin o bölgesindeki etkinliği azaltan bir özellik kalmış olabilir. fakat siz bundan bağımsız olarak zorluklara karşı gelmeyi, durum ne olursa olsun olaylarla başa çıkmayı doğru bulup kendinizi böyle bir insan olarak görebilirsiniz. taa ki gerçekten kötü duruma düşüp, bu tecrübenizde neler olduğunu görene dek. burada ne düşünüyor olursanız olun, kritik durumlara tepkileriniz soyut düşüncelerinize göre değil, somut bedeninize göre şekillenmekte. *

    bu yüzden ben "kendini tanı" sözünden, "ideal kendini bulmak için önce gerçekteki kendini bul" gibi bir şey anlıyorum daha çok.

    tarihte bu sözden bin tane farklı anlam çıkarılmış, bu da onlardan biri, belki doğru belki yanlış ama zaten güzel tarafı da bu basit iki kelimenin insanoğlunu bu kadar düşündürecek güce sahip olması.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap