22 entry daha
  • spotify'ın 1, apple music'in de 3 aylık deneme süreleri olduğu için ikisini de deneyerek sonucuna kendi başınıza rahatlıkla karar verebileceğiniz versustur.

    hiç öyle android/apple savaşı gibi düşünmeyin. ikisi de istenileni veriyor. birini seviyoruz diye diğerini itin götüne sokacak değiliz.

    birbirine üstün olduğu noktalar az olmakla birlikte, bu üstünlükler çok büyük farklılık getirmiyor zaten.

    ben iphone kullanıcısı olarak , ilk olarak spotify'ın premium hesabına geçtim. neden ilk spotify? çünkü spotify'ın premium olmadan da (kredi kartı bilgisi vermeden) kullanılabiliyor olması onu deneme açısından daha kolay kılıyor. yaklaşık 3 hafta premium'u denedikten sonra apple music'e de kaydolup 1-2 gün aynı anda kullanıp kıyasladım. son olarak tercihimi apple music'ten yana kullandım. bunun oldukça basit ve çoğu kişiye göre çok gereksiz olabilecek birkaç sebebi var:

    1. bir kere iphone'a kulaklığı takınca sol altta apple music uygulamasının logosu beliriyor ve direkt oradan uygulamayı açabiliyorsunuz. hatta arkaplanda uygulama kapatılmadıysa, kulaklığı takar takmaz kilit ekranı müzik ekranına dönüşüyor. bu sayede hiç kilit ekranını açmadan direkt müzik dinlemeye başlayabiliyorsunuz.

    2. spotify'da kilit ekrandayken görünen müzik arayüzünde şarkıyı ileri geri alabileceğiniz bölüm aktif değil. bahsettiğim yer şurası. spotify için görüntü ise şöyle. bu kısım inaktif olduğu için parçayı ancak ileri-geri sar tuşlarına basılı tutarak, ya da kulaklığın orta yuşuna 2/3 kez basıp basılı tutarak sarabiliyorsunuz. ben parçaların sevdiğim bölümlerini 20 kez başa alıp dinlemeyi seven bir manyak olduğum için en sevmediğim yanı bu oldu spotify'ın.

    3. çalınan şarkıyla eşzamanlı olarak şarkısözlerini gösteren musicmatch diye bir uygulama var. çok kullandığım bir uygulama. bu uygulama hem spotify'ı hem de apple music'i destekliyor esasen. ancak spotify'da çalmaya başladığınız müziği bu uygulamaya girdiğinizde göremiyorsunuz. uygulama sizin spotify listenize erişim kendi başına bir müzik çalar gibi hareket ediyor. apple music'te ise çalınan müziği direkt algılayıp anında şarkı sözlerini gösteriyor.

    4. macbook'ta itunes, spotify'ın masaüstü uygulamasından çok daha kullanışlı.

    işte bu kriterler apple'ı tercih etmeme sebep oldu. ancak spotify'ın bana önerdiği müzikleri biraz daha iyi buldum açıkçası. apple sizin tarzınızı öğrenmek konusunda yetenekli. ancak bana şu an için önerdiği parçalar 'queen'in az bilinen eserleri', 'pink floyd'un ilk yılları' falan tarzında. ama benim istediğim çoğu kişinin bilip benim henüz dinlemediğim müziklerin de önüme getirilmesi. spotify bu açında daha başarılı gibi.
279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap