2 entry daha
  • ziyadesiyle huylandigim cokbacaklieklemli gurubu hayvanlar icinde kaideyi bozmayan istisnadir kendileri. oyle ki, fazla kucuk olmasa parmagima alip bir opucuk kondurabilirim.

    latince adi maratus volans'tir. gun itibariyle 48 cesidi saptanmis olup hepsi avustralya'da yasar. yetiskinleri 5mm civari bir uzulunluga sahip ve goruntulemek icin makro lens gerekli. kucuk olmalarina kanmayin, hayli agresifler.
    parlak ve cesidi bol bir renk skalasina sahipler. pek tabi bunu ciftlesme donemlerinde disileri etkilemek icin kullanirlar. disi orumcegimiz en canli renklere ve en ozgun dansa sahip olan erkeklerle ciftlesir. erkek, disinin iligisini cekmedigi halde rituele devam eder ve zamaninda kacamazsa, disi saldirip erkegi bir guzel mideye indirebiliyor. kotu dans edene saldirip yiyorlar yani. ilginc olan ise, disiler bu davranisi ciftlestikten sonra da gosterebiliyorlar.

    bir kac cesidi ve ciftlesme danslari icin:

    http://video.nationalgeographic.com/…e=relatedvideo

    cennet kuslariyla birlikte ciftlesme dansinda favori ikilim oldular. izledikce insan irkinin boyle bir rituel gelistirmemis olmasina hayiflaniyorum. hahah
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap