7 entry daha
  • robert de niro'nun ilk (ve neredeyse son) yonetmenlik denemesi olan filmdir. the godfather dan sonra patlayan italyan mafya filmleri ekolu ile 80 lerin genclik filmleri ekolunun sentezi gibidir. senaryosuna bir tutam da west side story eklenmistir. bu yuzden senaryosu orjinal olmaktan hayli uzaktir ama genede eglencelidir, seyredilesi bir havasi vardir.

    --- spoiler ---
    ayrica film bir kadinin evlenmek icin munasip olup olmadigi konusunda erkekleri aydinlatabilecek iki tane test yontemi de sunuyor:

    birincisi: arabinizin kilidini acip (sadece copilot tarafinin, burasi cok muhim) centilmen bir endamla denek hatunu bindirin ve kapisini guzelce kapatin. sofer koltuguna oturmak icin arabanin etrafinda dolastiginiz esnada egerki denegimiz sizin kapinizin kilidini icerden acmiyor ise iste o zaman o hatun bir orospudur, kattien evlenmeyin, yok eger aciyor ise hayatinizin kadinidir, saldirin.

    ikincisi: otoyolda denek hatunla seyir halindeyken bir kamyon yada tirin yanina yaklasin (soforun sizi gorecek acida olmasina dikkat edin, burasi cok muhim). hemen akabinde fermuarinizi acin ve denegin basindan tutup egin, malafatinizi azina verin. eger denek cok cok diye emmeye baslarsa orospudur sakin evlenmeyin.
    --- spoiler ---
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap