258 entry daha
  • ulkemizde gonzales denen cuce hamster olanlari cok sirrettirler, giciktirlar, dombili taoucudurlar. lanet pislik hayvanlardir efendim. tabii ki burada bir eger var. eger kafeste yasiyorlarsa. kafes ne kadar genis olursa olsun mevzu cikiyor. ilk basta biz de inanmamistik, vahsiler, caniler diyenlere cunku o elyaf parcasi iki kucuk yavrucak gayet tatliydi. fakat zamanla yaptigimiz en buyuk hatanin bir disi bir erkek olarak almamiz oldugunu anladik. yavrulasinlar canim aile olsunlar dedigimiz hamsterlar seri uretime gecti. erkekler ayri, disiler ayri, hamile olan ayri derken 3 tane kafesimiz olmustu. her neyse, sonradan durumu sabitlestirip nufusu kontrol altina aldik fakat bunlar yaslandikca huzursuzlanip taht kavgalarina basladilar. yapma annem, yapma canim seklinde telkinlerimiz tabii sonuc vermedi, kemire kemire dinlediler, sica sica unutup ne diyo lan bu degisik naralariyla once bize gulduler sonra birbirlerine daldilar tekrar. tabii biraz abartiyorum. ozet gecersek:

    - disili erkekli almayin
    - ele alistirma yontemlerini uygulayin erkenden size karsi saldirgan olmasinlar.
    - yeme para vermeyin, hem gdolu misir filan koyuyorlar. birazdan kendi tarifimi anlatacagim
    - kafesi genis ve cins cins oyunlar oynamasina musait oyuncaklarla dolu olsun
    - suyunu her gun degistirin, taze suyu seviyorlar
    - disili erkekli almayin
    - birden fazla da almayin
    - yurume toplarindan alin kafesin disinda da gezsin, cat cut saga sola carpsin. bilgisayar kablosunun halka yaptigi yerde sikistirsin icinde oldugu topu ve siz ellemezseniz orada uyuyup kalsin
    - proteinini eksik etmeyin
    - gozumuzun onunde la serbest kalsin bakalim napacak demeyin, portal acip kaciyor hınzırlar
    - onunla konusun, dokunun, kafesine yanasip naber lan pirizin bireyk. bugun baya kostun, baya uzaklastin mi filan diyin. kokunuzdan, varliginizdan uzak kalmasin vahsilesiyorlar.
    - herkese elletmeyin, belli basli insanlar dokunabilsin.
    - maruldu, salatalik kabuguydu, havucun dibiydi, cope atmayin onlarla paylasin, canlari istedikleri kadar yiyorlar gerisini birakiyorlar, alir oyle atarsiniz.
    - disili erkekli ve birden fazla almayin gibi tavsiyeleri dikkate alirsaniz mutlu mesut yasarsiniz.

    yem tarifi
    - 500 gram yulaf ezmesi. eti lifalif vs.
    - 200 gram papagan cekirdegi. kucuk eskenar ucgen gibi olanlardan mumkunse
    - 50, 100 gram kirik dari
    - 150 gram kus bugdayi
    - 150 gram tuzsuz fistik
    - 100 gram keci boynuzu - istege gore elma kurusu vb. zararsiz meyvelerin kurusuna asik oluyorlar
    - istege gore findik, kaju vs. gramajlara cok takilmayin, esnetebilirsiniz. zaten arasindan en az birini digerlerine gore daha az sevecek ve o hep artacak yem bitene kadar. boylece piyasadaki yemlerin cogundan daha taze ve dogal, daha ucuza yem ayarlamis oluyoruz. bir artisi daha var bu yemin. hamster yemlerinde suriye'nin yedigi gonzalesin yemedigi, gonzalesin yedigi suriyenin yemedigi seyleri de koymus oluyorlar. bunu da engellemis oluyoruz.
    ve son olarak: kafaniza bir sey takilirsa sorun. gotundeki bok kurudugundan oturu sicamamis, makati iltihaplanip kabuk baglamis, ici de bok dolmus bilmem kac gunluk bit kadar yavruya dahi cerrah gibi operasyon yapip iyilestirdik. daha kotu ne olabilir ki?
    ulan kaju kadar hayvanin gotundeki kabugu kaldirdigimizda cikan 1 gram bok tum odayi kokutmustu lan hey gidi.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap