56 entry daha
  • film hakkinda cok aglamakli, dram doluydu, yeterince aksiyon yoktu gibi yorumlari manasiz buldum. 5 yasinda annesinin adini dahi bilmeyen ufacik bir cocugun gercek hayattaki kaybolus hikayesini izliyorsun, elbet aglamakli olacak. en ruhsuz insanin bile boyle bir olaydan etkilenecegini dusunuyorum. aksiyon yoktu denilmis ne bekliyordunuz anlamiyorum ki catidan catiya hoplayan ceki cen mi ? neyse..

    saroo'nun cocuklugunu oynayan sunny pawar'in sahane bir performans sergiledigi konuda hem fikiriz sanirim, ama dev patel'e de haksizlik edildigini dusunuyorum. oscarlik bir performans olmasa bile bence filmin geneline bakildiginda yeterince basarili idi.
    fakat la la land gibi yasli akademiyi maziye goturecek bir film varken en iyi film oscarini almasi cok zor gorunuyor.

    --- spoiler ---

    konu itibari ile dramatize edilebilecek onca sey olmasina ragmen somuruye girmeden bir cok konunun ustunden oylesine gecilmis. oysa amac dramatize etmek olsaydi yonetmenin elinde fazlasiyla koz vardi.
    ornegin; abisinin aslinda onu kaybetmeyip tren kazasinda oldugu icin onu tek biraktigi gibi.
    ya da aylarca dilini * dahi bilmedigi bir sehirde, 5 yasinda, hayatta kalma savasi daha detayli anlatilabilirdi. yapilmamis.

    benim icin; jalebis sahnesinde saroo'nun yasadiklari ile dunyaya bakisima birebir uyan nicole kidman ile dev patel'in evlat edinme sohbeti en etkileyici sahneleri idi.
    tabi bir de final var ki, aglamayacak, kendisini saroo'nun yerine 5 snligine de olsa koymayacak insan cok azdir.

    --- spoiler ---

    son olarak google earth virali denilmis ama ben buna da katilmiyorum, belli ki gercek hikayeyi saroo'nun agizindan dinlememissiniz.

    buyrun amme hizmeti;

    https://youtu.be/hfttr_zbhsu

    gercek hikayenin basrol oyuncusu google earth aslinda.

    not: son olarak 2008-2010 yillari arasinda melbourne'de yasamis olan saroo ile belki bir ihtimal dahi olsa gecismis olma olasiligimizi dusundukce kalbime bir sizi giriyor. gundelik hayatimizda yanimizdan gecisen insanlarin aslinda neler yasamis olabilecegi, nasil derin hikayeleri olabilecegi aklima geliyor.

    edit: link patlamis.
336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap