4 entry daha
  • şunları demiş aşmış kişi:

    her bilimsel alanın temelinde/dibinde diyalektik tartışmalar vardır.
    felsefecilerin en önemli işlevi diyalektik tartışmaların bir tarafa yatmasını sağlayacak şekilde kanıtlamalar öne sürmüş olmalarıdır.

    yani tartışma devam ediyor...

    akademik şahsiyet bu konudaki seçimlerimizle, o konudaki bakış açımızla belirleniyor. sen neyi savunuyorsun? hangi taraftasın? o senin kişiliğinle/şahsiyetinle ilgili olan bir şey.

    felsefeci dediğimiz kişi aslında ne yapıyor? bu tartışmalarla ilgili öyle bir akıl yürütme, öyle bir çıkarım yapıyor, öyle bir kanıtlama öne sürüyor ki o kanıtlamanın geçerliğinden ve gücünden hareketle biz o kanıtlamayı yalanlayacak, değilleyecek, eleştirecek bir şey bulana kadar o tartışmalardaki kabuller o teze göre şekil alıyor. bu nedemek biliyor musunuz? o akademik alan ve hayat ona göre şekil alıyor demek..

    eleştirel düşünme meselesi bir akademik şahsiyet meselesidir. felsefi tartışmalardaki tavrınızı netleştirmeden ve orada ne yapmaya çalıştığınızın adını koymadan hiçbir şekilde sona ermez. en mühim mevzu budur.

    kendini bulmak ve kendin olmak ile ilgili o süreçte eğer kendi önyargılarımızı.. varsa -herkesin var- neye bağlandığınızı, neye bağlılık sergilediğinizi farketmeden akademik anlamda derinleşmeniz mümkün değildir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap