1795 entry daha
  • hem sürücü için hem trafiğin düzeni için önem arz eden faydali bilgilerdir.

    1- direksiyona yapışmayın. altınızdaki araba eski model değilse direksiyonu hidroliktir zaten. çevirmek için bütün vücudunuza ihtiyacınız yok.
    2- tek bir noktaya kitlenip kalmayın. üst aynayı , yan aynaları ve ara sıra göstergede devir saatini kontrol etmelisiniz.
    3- şerit takibi çok önemli. bulunduğunuz şeritten çıkmamaya dikkat edin. iki şeridi ortalayıp arkanızdaki aracı kararsızlığa sevk etmeyin.
    4- ani şerit değişikliklerinden kaçının. geniş bir geçiş yapın. kontrollü.
    5- virajlara girmeden önce frene basıp aracı virajdan en az etkilenecek hıza getirin. virajdayken kesinlikle ve kesinlikle frene basmayın, arkayı savurursunuz.
    6- kamyon, tır vs. bu tür büyük araçları asla sağdan geçmeye çalışmayın. sizi görmezler.
    7- refkekslerinizi doğru ve mümkün olduğu kadar kontrollü kullanın. karşınıza her an bir kedi, sokakta oynayan bir çocuk ya da orta yerden bir araba çıkabilir. asla direksiyon kontrolünüzü kaybetmeyin. sakin kalmaya çalışın. yumuşak hareketlerle ufak manevralarla durumdan kurtulmaya çalışın.
    8- sola dönüşleri geniş, sağa dönüşleri dar alın.
    9- olur da tekeriniz aracınız seyir halindeyken patlarsa sakın frene asılmayın. manuelse aracınız motor freni kullanın. otomatikse sakın keskin hamleler yapmayın. hafif hafif frene basarken aynı zamanda yumuşak direksiyon hareketleriyle en müsait yerde durmaya odaklanın.
    10- sol şeridi kapatmayın. marifet değil sol şeritte gitmek. hele ki yeniyseniz sürekli arkadan sizi dürtmelerindense orta şeritte kafanıza göre gidin.
    11- yan aynalarınızın kör noktası vardır. kafanızı hafif çevirip emin olmadan şerit değiştirmeyin.
    12- arabanın çalışma sesini duyduğunuzda marşa basmayı kesin. emin olayım derken marş dinamosunu yakarsınız.
1799 entry daha
hesabın var mı? giriş yap