89 entry daha
  • madem öyle iskilip li atıf', şeyh sait ve menemende kubilay ı katleden katiller hakkında da anma düzenlemesi gerekir artık.

    aynı bok hepsi. en azından benim için öyle. teokratik, feodal ve ilkel bir yönetim ve kitleden, çağdaş bir devlet ve topluma evrilmek o kadar da kolay değil. konunun detaylarını bilmiyorum, ama görünen o ki zamanın imtiyaz sahibi şeyhleri, şıhları, ağaları mevcut şartlarını korumak için karşı çıkmışlar, karşılığını da bulmuşlar.

    adam gelmiş bana sanki rıza denen adam bakunin. bildiğin cahil, feodal eşkiya, düzeni reddetmiş düzen de bunu derdest etmiş.

    bu ortadoğu komple aynı anasını satayım, arap kabileciliği işte... neymiş chp kendi tarihi ile yüzleşiyormuşmuş. 100 yıllık olaya bakıp, bir de haklı haksız ayırmadan arap geleneklerindeki gibi kan davası gütmenin kime ne faydası var?

    adam yenildi işte, olayı dramatikleştirmenin manası var mı?
    cumhuriyeti, vergi mükellefi olmayı, herşeyi reddetmiş. düzene de savaş açmış ve yenilmiş. yenilince kahraman olunmuyor. yense kendi feodal düzenini kuracaktı, kuramadı...

    resmi tarihin yazdığı her şey doğru olmayabilir, akademik olarak yetersiz olabilir; ama dersimli bir dedenin anlattıklarına da koşulsuz şartsız inanmak için bir sebep göremiyorum.

    kesin olan ne var?

    askerler öldürülmüş, yeni düzene isyan edilmiş, savaş açılmış ve yenilmiş. yenildikten sonra "biz çok merttik aslında"...
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap